Polisten Eylemcilere Uyarı: "Size Tazminat Davası Açacağız" - Son Dakika
Güncel

Polisten Eylemcilere Uyarı: "Size Tazminat Davası Açacağız"

Polisten Eylemcilere Uyarı: "Size Tazminat Davası Açacağız"

Adana'da, Malatya'ya kurulacak olan füze kalkanı sistemini protesto etmek için İnönü Parkı'na çadır kurmak isteyen gruba, iki gün içinde 9'uncu kez müdahale edildi.

07.01.2012 20:25

Adana'da, Malatya'ya kurulacak olan füze kalkanı sistemini protesto etmek için İnönü Parkı'na çadır kurmak isteyen gruba, iki gün içinde 9'uncu kez müdahale edildi. Göstericilere uyarıda bulunan Güvenlik Şube Müdürü, iki gündür çeşitli küfür ve hakaretlere maruz kaldıklarını belirterek, "Avukatlarımızla görüştük. Bir engel çıkmazsa hepinize tazminat davası açacağız. Muhtemelen kazanacağız. Kazandığımız parayla da Van'daki depremzedelere çadır gönderme kararı aldık" dedi.

Kendilerini 'Halk Cephesi Liseli Dev-Genç' olarak adlandıran 10 kişilik bir grup, saat 18.00 sıralarında İnönü Parkı'nda toplandı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, Türkiye'ye kurulacak füze kalkanı sisteminin sadece ABD üslerini koruyacağını iddia edildi. Eylemciler daha sonra, parktaki çimlerin üzerine 9'uncu kez çadır kurmak istedi. İki gün içinde kurdukları diğer 8 çadır, zabıta ekiplerinin müdahalesi sonucu toplanan ve polis tarafından gözaltına alınan göstericiler, direneceklerini söyledi.

Çadır kurulduktan sonra eylemcilerin etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından çevrildi. Göstericilerin yanına gelen Güvenlik Şube Müdürü, gruba hitabında, "Dün akşamdan beri arkadaşlara küfürler ediyorsunuz. Küfür eden kişilerin hepsi kayıtlarımızda mevcut. Önümüzdeki haftadan itibaren bir aksaklık olmazsa, avukatlarımızla konuştuk, tazminat davası açacağız. Muhtemelen kazanırız. Kazandığımız parayla da çadır alıp Van'a göndereceğiz" dedi.

İnönü Parkı'nın karşısındaki Sabancı İş Merkezi'ni gösteren polis müdürü, "Hep vatanseverlikten bahsediyorsunuz. Ancak elinizde orak-çekiçli bayrak, dilinizde de Enternasyonal Marşı var. Hiç Türk bayrağı ve İstiklal Marşı'yla alakanız yok. Halktan bahsediyorsunuz. Burada Sabancı İş Merkezi var. Bundan 16 yıl önce 9 Ocak 1996'da Özdemir Sabancı 3 terörist tarafından öldürüldü. Özdemir Sabancıyı DHKP-C'li teröristler öldürdü. DHKP-C ve Dursun Karataş'ın propagandasını yapan dergileri burada satıyorsunuz;

vatanseverliğiniz böyle mi" diye konuştu.

"Size cevap vermeyeceğiz" diyen eylemcilerin çadırları, uyarı sonrası Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından toplanmak istendi. Zabıtaya direnen 6 gösterici, etraflarını saran Çevik Kuvvet Polisleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınırken slogan atmayı sürdüren eylemciler, bir minibüse bindirilerek emniyet müdürlüğü binasına götürüldü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polisten Eylemcilere Uyarı: 'Size Tazminat Davası Açacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement