Polisleri Çelik Yelek Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Polisleri Çelik Yelek Kurtardı

Polisleri Çelik Yelek Kurtardı

Elazığ'ın Alacakaya İlçesi'ni basan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon sürüyor.

23.08.2011 13:32  Güncelleme: 13:44

Elazığ'ın Alacakaya İlçesi'ne dün gece korucu kıyafeti giyerek sızan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık, lojmanlara roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırıp, 2'si polis 3 kişiyi yaralayan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Saldırının izleri sabah ortaya çıkarken, yaralanan polislerin çelik yelek giymeleri sayesinde ölümden döndükleri belirtildi. Kaçan teröristlerin, güvenlik güçlerinin geçiş yoluna tuzakladığı bir bomba da bulunarak imha edildi.

Alacakaya'da dün gece teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü, üst katındaki lojmanlar, Kaymakamlık binasına roketatar, uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. 15 kişi oldukları belirtilen teröristler, korucu kıyafeti giyerek ilçeye sızdı. Teröristler teravih namazı sırasında eş zamanlı olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ile üst katında bulunan lojmanlar, emniyet binasına 100 metre mesafede bulunan Kaymakamlık ve lojmanlarına roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

POLİSLERİ ÇELİK YELEK KURTARDI

Emniyet Müdürlüğü binasına açılan ilk ateşte bina önünde nöbet tutan polis memurları Erkan Kartal ile Yunus Zorlu yaralandı. Çelik yelek giyen polislerin kurşunlar kol ve bacaklarına isabet ederken; muhtemel ölümden giydikleri çelik yelek sayesinde kurtuldular. Teröristlerin saldırısı sırasında silah sesleri üzerine oturduğu lojmanın balkonuna çıkan İlçe Müftüsü Cemil Liv'in eşi Yeliz Liv de kalçasına isabet eden kurşunla yaralandı.

Saldıran teröristlere emniyette bulunan polislerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Olay duşulur duyulmaz Elazığ'dan Alacakaya'ya çok sayıda güvenlik gücü takviye olarak gönderildi. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmanın ardından teröristler karanlıkta ormanlık alana kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonlar geniş kapsamlı olarak sürdürülüyor.

Teröristlerin saldırısında yaralanan polis memurları Erkan Kartal ve Yunus Zorlu ile müftünün eşi Yeliz Liv'in Elazığ'daki tedavileri sürerken, durumlarının iyi olduğu belirtildi.

EMNİYET BİNASININ ÇATISINA ROKET İSABET ETTİ

Alacakaya'da teröristlerin yaptığı saldırının izleri sabah saatlerinde ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü'nün çatısına isabet eden roketatarın büyük bir delik açtığı görüldü. Emniyet binasının camları kırılırken, bazı duvarları da isabet aldı. Görevliler, çatı başta olmak üzere binada onarım çalışması yaptı.

Saldırı nedeniyle korku yaşayan ilçe halkı, olayın tam teravih saatinde meydana geldiğini söyledi. Vatandaşların büyük bölümünün camide olduğunu belirten görgü tanıkları, "Namaz saati olmasaydı ölü ve yaralı çok olurdu. O saatlerde insanlar dışarıda oluyordu" dedi.

KAÇARKEN BOMBA TUZAKLADILAR

Alacakaya'ya yaptıkları saldırının adından kaçan PKK'lılar, kendilerine takip eden güvenlik güçlerinin geçiş yoluna bomba tuzakladıkları ortaya çıktı. Patlayıcıyı fark eden polis ekipleri, bulunduğu alanı güvenlik çemberine aldı. Gelen bomba uzmanları patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonların sürdüğünü söyledi. Yaralı polislerin durumları hakkında bilgi alan Coşkun, saldırıda can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Coşkun, şöyle dedi:

"Bizim mücadelemiz bunlarla amansız bir şekilde sürecek. Bunlara asla taviz vermek yok. Hepimiz kanımızın son damlasına kadar ne gerekiyorsa devletimiz yapacak, yapmaya da devam edecek. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. İstedikleri kadar saldırsınlar. Biz bunları eninde sonunda inlerinde buluruz ve imha ederiz. Devletimiz o konuda büyük. Vatandaşlarımız devletimize, askerimize, polisimize güvensinler"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisleri Çelik Yelek Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement