Polatlı'da 162 Büyükbaş Hayvan İtlaf Edildi - Son Dakika
Güncel

Polatlı'da 162 Büyükbaş Hayvan İtlaf Edildi

Polatlı\'da 162 Büyükbaş Hayvan İtlaf Edildi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Kurban Bayramından önce görülen ve halk arasında 'çiçek hastalığı' olarak bilinen LSD tehlikesi kontrol altına alındı.

10.10.2014 10:28  Güncelleme: 10:39

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Kurban Bayramı'ndan önce görülen ve halk arasında 'çiçek hastalığı' olarak bilinen LSD tehlikesi kontrol altına alındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, ilçede 8 mahallenin karantina altına alındığı, 162 büyük baş hayvanın itlaf edildiğini ve hastalığın yayılmadan kontrol altına alındığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı'ndan önce Polatlı'da ortaya çıkan LSD hayvan hastalığı tehlikesiniN paniğe yol açmadan atlatıldığını açıkladı. İlçenin güney ve kuzey köylerinde 9 mahallede görülen hastalık, veteriner ekiplerince takip edilerek, hayvanların aşılama işlemleri tamamlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, Polatlı ilçesinin tamamında 10 bin büyükbaş hayvanın aşılandığını ve bayramın huzurla atlatıldığını söyledi.

BEDELLERİ SAHİPLERİNE ÖDENDİ

Kontroller sırasında hastalığa yakalandığı anlaşılan 162 büyükbaş hayvanın itlaf edildiğini belirten Temel, ilçedeki 9 mahallede uygulanan karantinanın devam ettiğini, işi şansa bırakmadıklarını vurguladı. İtlaf edilen hayvanların maddi karşılığının hayvan sahiplerine ödendiğini belirten Temel, "Ekiplerimiz bütün Polatlı'yı taradı ve 10 bin hayvanın aşılaması yapıldı. Hayvanları itlaf edilen vatandaşlarımızın mağduriyetleri gideriliyor."

İHBARI ZORUNLU

İlçede LSD hastalığının görüldüğü Kıranharmanı ve Sincik mahallelerinde incelemeler yapıldı. Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz, Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu ve diğer yetkililer işletmeleri ziyaret ederek kontrol ettiler. Yetkililer, hastalığın ihbar edilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatarak, "Hiç kimse hastalıklı hayvanını saklamasın, izinsiz kesmesin. Çünkü hastalanan hayvanın bedeli vatandaşı ödeniyor" dediler. - Polatlıankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polatlı'da 162 Büyükbaş Hayvan İtlaf Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement