Plastik Kapak ve Atık Pil Toplayan Çocuklar Buz Pateni Keyfi Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Plastik Kapak ve Atık Pil Toplayan Çocuklar Buz Pateni Keyfi Yaşadı

Plastik Kapak ve Atık Pil Toplayan Çocuklar Buz Pateni Keyfi Yaşadı

İSTANBUL (İHA) – Hafta sonu tatilini fırsat bilen yüzlerce çocuk, 10 plastik kapak veya 5 atık pil getirerek ücretsiz buz pateni keyfi yaşadı.

04.01.2014 16:13

İSTANBUL (İHA) – Hafta sonu tatilini fırsat bilen yüzlerce çocuk, 10 plastik kapak veya 5 atık pil getirerek ücretsiz buz pateni keyfi yaşadı. Düşe kalka hem eğlenen hem de spor yapan çocuklar karın keyfini çıkardı.

Sultangazi Belediyesi, kış sporlarına ilgiyi arttırmak amacıyla 'Buz Pateni ve Oyun Pisti'ni hizmete açtı. Atatürk Bulvarı üzerinde açılan buz pistinde proje kapsamında 10 plastik kapak veya 5 atık pil getiren çocuklar hafta sonu tatillerini düşe kalka geçirdi. Kapaklarını ve pillerini görevlilere veren çocuklar, karşılığında kask, dizlik, boyunluk ve patenlerle piste çıkıp İstanbul'un merkezinde kayak keyfini yaşadı. Pistin içerisinde bulunan atlama rampasından kayak botla kayıp, ağabeyleriyle buz pisti hokey maçı yapan çocuklar gönüllerince eğlendi. Komik görüntülerin kameralara yansıdığı eğlencede, ailelerinde çocukları kadar heyecanlı olduğu gözlendi.

4 ay boyunca ücretsiz olarak çocuklara pist keyfini yaşatacaklarını söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Çocuklarda bir yaş sınırlaması yaparak 16 yaş grubuna kadarlarını alıyoruz. İmkan buldukça diğer seanslara daha büyük yaş grubunu alacağız. "Dağa çıkmadan, kayak yapamıyorum, imkanım yok" diyenlere güzel imkanı burada vermiş oluyoruz. 4 profesyonel hocalarımızla çocuklarımız güvenli bir şekilde eğleniyor. Bu bizim için çok güzel bir duygu" diye konuştu.

İlk defa kayak yapan Bayram Araç, 10 tane kapak toplayarak paten yaptığını her gün kapak ya da atık pil getirerek buz keyfini yaşamak istediğini söyledi.

2 saatte kaymayı öğrenen Ömer Sezer ise, "Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel projeler ortaya koyuyor. İnşallah özel eğitimlere giden kardeşlerimiz içinde böyle güzel projeler gelişir ve yürüyemeyen kardeşlerimiz yürür konuşamayan kardeşlerimiz ise konuşur" dedi.

Buz keyfi yapmak isteyen çocuklar, hafta içi ve hafta sonu 10. 00 ile 18.00 arasında pil ve plastik kapak getirerek heyecan dolu anlar yaşayabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Plastik Kapak ve Atık Pil Toplayan Çocuklar Buz Pateni Keyfi Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement