Teslim Olan PKK'lı Terörist Örgütün Gerçek Yüzünü Anlattı - Son Dakika
Güncel

Teslim Olan PKK'lı Terörist Örgütün Gerçek Yüzünü Anlattı

Yüksekova'da teslim olan PKK'lı terörist, "Gidin halk sizi bekliyor. Halk, savunacak askerleri arıyor dediler Bizi bırakıp kaçtılar." dedi.

16.04.2016 14:44  Güncelleme: 16:58

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teslim olan PKK'lı terörist, 4 yıl kırsalda kaldıktan sonra terör örgütü YPG içerisinde de görev aldığını söyledi.

TERÖRİSTİN İTİRAFLARI

Yüksekova'da bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Cemil Bayık'ın en güvendiği isimlerden sözde "Güngör Mahallesi sorumlusu"nun da arasında bulunduğu 7 teröristin teslim olmasının ardından dün bir terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bölgedeki güvenlik kaynakları tarafından paylaşılan görüntülerde, teröristin itiraflarına yer verildi. Teröristin sözleri, terör örgütü PKK ile PYD/YPG arasındaki bağlantıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

ÖNCE PKK SONRA YPG

Örgüte 2010 yılında katıldığını ifade eden terörist, 4 yıl kırsalda görev yaptıktan sonra 1 yıl da YPG içerisinde görev aldığını belirtti. Kobani başta olmak üzere değişik bölgelerde kaldıktan sonra Yüksekova'ya geldiğini anlatan terörist, örgüt yöneticilerinin, kendilerine halkın ihtiyaç duyduğunu belirttiklerini söyledi.

"GİDİN HALK SİZİ BEKLİYOR" DEYİP GÖNDERMİŞLER

Terörist, itiraflarında, örgütün kendisini Yüksekova'ya, "Gidin halk sizi bekliyor. Halk, savunacak askerleri arıyor" dediğini anlattı.

"BİZİ BIRAKIP KAÇTILAR"

Diğer terörist ise, eğitim verirken devlete karşı düşmanlık aşılamak istediklerini vurgulayarak şunları ifade etti:

"Halk; burada barikat kurmanızı, savaşmanızı istiyorlar' dediler. Evlerinin boşaltılması halkın üzerinde baskı oluşturdu. Halk dayanamayıp kaçtı. Biz kaldık sadece. Bizi buraya getirenler de kaçtı."

"PARALARI BİZE GETİRİN" DEMİŞLER

Terörist, örgüt yöneticilerinin ihtiyaçlarını evlerden karşılamalarını istediklerine dikkat çekerek, örgüt ele başlarının evlerde buldukları paraları da kendilerine getirmelerini söylediklerini aktardı. "En son bizi burada tek başımıza bırakıp kaçınca gerçek yüzlerini gördük" diyen terörist, "Bu yüzden teslim oldum. Bizi buraya getirenlerin hepsi kaçtı. Bizi ölüme sürükleyip kendileri rahat kaçmak için zemin oluşturdu" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Teslim Olan PKK\'lı Terörist Örgütün Gerçek Yüzünü Anlattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teslim Olan PKK'lı Terörist Örgütün Gerçek Yüzünü Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • Adil emin: Kandilin ve selonun sefil kahramanları 33 3 Yanıtla
    Sevgi: Topunuz kurban olun seloya 5 18 xyz: Sen olmuşsun sevgi yetmezmi bir Türk keçisini bile kurban etmez selooo ya 0 0 xyz: Keçi mi dedim pardon kedi diyecektim 0 0
  • Fatma: SelO çocuğunu yollarmi yok cahiller gider iyi oluy geber 23 2 Yanıtla
    Zaza. 13: Oğlım senin biloşun nerde. Herhalde o ölen polis askerleri. İnsanlardan saymiyorsunuz. 2 7
  • Sedat: Bu yalan senaryolara ilkokul çocukları bile inanmıyor siz çizgi film çevirin 6 17 Yanıtla
    CcC: koca kafalı ... 5 1
  • Çoooook heycanlııı: Eteği kaldırdık, sıradona geldi...Birkaç güne kalmaz donmon dinlemezTCcarp diye ..... 19 4 Yanıtla
  • Murat: Bütün doğuyu bombalayacan 11 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement