Piyano Şenliği Gazianteplileri Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Piyano Şenliği Gazianteplileri Büyüledi

Piyano Şenliği Gazianteplileri Büyüledi

Bu yıl 1.si düzenlenen 'Piyano Şenliği'ne Gaziantepliler yoğun ilgi gösteriyor.

09.05.2012 13:21

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GTO Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ve Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nın katkılarıyla bu yıl 1.si düzenlenen 'Piyano Şenliği'ne Gaziantepliler yoğun ilgi gösteriyor.

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Piyano Şenliğinin bu yılki onur konuğu dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay oldu.

Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı'na layık görülen Gülsin Onay, şenlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonunda bir konser verdi.

Klasik dönemden modern döneme uzanan geniş repertuarıyla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan sanatçı, Joseph Haydn, Robert Schumann, Franz Liszt, Frederic Chopin, Felix Mendelssohn ve Ludwig Van Beethoven gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerine yer verdi.

Ünlü Piyanist Gülsin Onay sergilediği muhteşem performans ile salonu dolduran davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Konser sonunda Sanatçı Gülsin Onay'a verdiği konserden dolayı teşekkür eden Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, "Dünyaca ünlü sanatçımızı Gaziantep'te görmekten son derece mutluyuz. Bu muhteşem konser için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Böyle değerli sanatçılarımızı bizlerle buluşturduğu için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey olmak üzere belediye yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Sanatçı Gülsin Onay'a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Yurtiçi ve dışında pek çok yardım konseri veren Gülsin Onay, 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından 'İyi Niyet Elçisi' seçilmiştir. Sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası verilmiştir. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi'nin de sürekli sanatçısıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Piyano Şenliği Gazianteplileri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement