Petrol Kuyusu Betonla Kapatıldı İddiası - Son Dakika
Güncel

Petrol Kuyusu Betonla Kapatıldı İddiası

Petrol Kuyusu Betonla Kapatıldı İddiası

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan işadamı Yusuf Sarı, narenciye bahçesinde bulunan ancak betonla doldurulan petrol kuyusunun yeniden açılmasını istedi.

18.11.2012 12:50

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan işadamı Yusuf Sarı, narenciye bahçesinde bulunan ancak betonla doldurulan petrol kuyusunun yeniden açılmasını istedi.

Yunusoğlu köyü ile Özbek köyü arasında verimli narenciye bahçelerinin içinde 30 sene önce bulunan petrol kuyusu kapalı halde durduğunu anlatan Sarı, yaşadıkları olayı bir türlü unutamadığını söyledi. O zamanlar narenciye bahçelerini çıkan petrolün kapladığını bu yüzden 15-20 sene bahçelerden verim alınamadığını vurgulayan Sarı, "1980'li yıllarda Soda Sanayi A.Ş.'den ekipler saf su aramak için buraya geldiler, hatta bizim bahçeye de geldiler. Ellerinde bir alet kendilerine yarayan saf suyu arıyorlardı. Aletleri burayı gösteriyordu. Geldiler, burada 120 metrede suyu buldular. Çok su çıktı, bizim buraları hep su bastı. Ondan sonra o suyu betonla doldurdular. Ondan sonra tekrar gelip, tekrar sondaj yaptılar. Bu kez petrol çıktı. O zamanlar buralar limon bahçesiydi, buralar hep kurudu. Her taraf simsiyah zift oldu. Bizim bahçelere gelir diye bizlerde korkup, şikayetçi olduk. Ondan sonra adamlar bıraktılar. 'Burayı niye böyle bırakıyorsunuz, Buradan petrol çıkıyor araştırın' dedik. Soda Sanayi'de arkadaşlar 'bizim işimiz değil' dediler"

dedi.

Soda Sanayi A.Ş.'deki yetkililerinin Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğüne başvurduklarını belirten Sarı, "O zamanlar anarşi var. Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğünde de grev var. İçeri kimseyi almıyorlar. Adamlar gidiyor, orada adamlara silah sıkıp, kovalıyorlar. Ondan sonra onlarda gelip, burayı dondurdular. Burası da böyle kaldı" diye konuştu.

Çıkan petrol yüzenden bahçelerde 20 yıl hiçbir şeyin yetişmediği dile getiren Sarı, şöyle devam etti:

"Şu anda bu bahçede yetişen narenciyeler altı-yedi yaşında. Yani bu bahçe de yeni meyve vermeye başladı. O zamanlar bizlerde meraklıydık, her gün gelip, burada çalışmaları takip ediyorduk. O zamanlar ben besicilikte yapıyordum. Petrol bizim bahçelere kadar ulaşmıştı. Her yer simsiyah olmuştu. Aradan yıllar geçti, ne gelen oldu, nede giden buralarda böyle kaldı. Bu kuyuda petrol var. Yetkililerini bu olayın üstüne gitmelerini istiyoruz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Petrol Kuyusu Betonla Kapatıldı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement