Pervin Buldan'ın Eşi Savaş Buldan Anıldı - Son Dakika
Güncel

Pervin Buldan'ın Eşi Savaş Buldan Anıldı

Pervin Buldan\'ın Eşi Savaş Buldan Anıldı

HDP Eş Genel Başkanı Tuncel: "Barış, çözüm mücadelesi sadece iktidar partisine bağlanamayacak kadar önemli ve değerlidir.

03.06.2014 18:09

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Barış, çözüm mücadelesi sadece iktidar partisine bağlanamayacak kadar önemli ve değerlidir. Biz kendi durduğumuz noktada özgürlük, insan hakları, demokrasi mücadelesine devam edeceğiz. Bizim bildiğimiz bir yöntem var; direnmek, unutmamak, unutturmamak" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın öldürülen eşi Savaş Buldan, ölüm yıl dönümünde Avcılar Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anma etkinliğinde konuşan Sebahat Tuncel, Türkiye'de değişmeyen bir geleneğin "cezasızlık" olduğunu savunarak, ailelerin 20 yıldır kayıplarının hesabını devletten sorduğunu söyledi.

Bu 20 yılda demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren Kürt halkının mücadelesinin değişmediğini dile getiren Tuncel, gelinen noktada Kürt halkının inkarının mümkün olmadığını kaydetti.

"Bu ülkenin başbakanı hala çözümsüzlük siyasetinde devam ediyor" görüşünü savunan Tuncel, pratikte adımların atılmadığını, çözümü sadece Kürtlerin değil tüm Türkiye'nin istediğini ifade etti.

Tuncel, acilen Hakikatleri Araştırma ve Hakikat Komisyonu'nun kurulması ve faili meçhul cinayetlerin araştırılması gerektiğini kaydetti.

Geçmişle yüzleşme cesareti göstermeyenlerin yeni bir başlangıç yapamayacağını belirten Tuncel, aradan 20 yıl geçmesine rağmen acıların taze olmasının sebebinin hesap verilememesi olduğunu bildirdi.

Tuncel, "Barış, çözüm mücadelesi sadece iktidar partisine bağlanamayacak kadar önemli ve değerlidir. Biz kendi durduğumuz noktada özgürlük, insan hakları, demokrasi mücadelesine devam edeceğiz. Bizim bildiğimiz bir yöntem var; direnmek, unutmamak, unutturmamak" diye konuştu.

"Birbirimize sahip çıkacağız"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da faili meçhul cinayetler konusunun bütün ailelerin omuz omuza vermesiyle bugüne geldiğini dile getirerek, Türkiye'de artık halk kendi öz gücüne güvenerek zalimlere karşı direniş gösteriyorsa, bu aileler sayesinde olduğunu söyledi.

"Kendi ölülerini, şehitlerini unutan bir toplum geleceğini kuramaz. Ölen her insan bizim açımızdan sahip çıkılması gereken bir değerdir" diyen Demirtaş, bu bilinçle onlara sahip çıkmaya çalıştıklarını kaydetti.

Demirtaş, halk ve toplum olarak birbirlerine sahip çıkacaklarını vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da eşinin ölümünün üzerinden 20 yıl geçtiğini ancak hiçbir şeyin değişmediğini, faillerin suçlarını itiraf etmelerine rağmen cezalandırılmadığını söyledi.

Bu konuda siyasi iradenin sorumluluk alması talebinde bulunan Buldan, failler cezalandırılmadığı sürece vicdanlarındaki, yüreklerindeki acının asla dinmeyeceğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pervin Buldan'ın Eşi Savaş Buldan Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement