Pegida, Duisburg'da Haç ve Papaz Eşliğinde Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Pegida, Duisburg'da Haç ve Papaz Eşliğinde Yürüdü

Pegida, Duisburg\'da Haç ve Papaz Eşliğinde Yürüdü

Almanya'nın farklı kentlerinde İslam karşıtı gösterileriyle dikkat çeken Pegida, Duisburg kentinde ilk kez dün akşam saatlerinde gösteri yaptı.

20.01.2015 12:16

Almanya'nın farklı kentlerinde İslam karşıtı gösterileriyle dikkat çeken Pegida, Duisburg kentinde ilk kez dün akşam saatlerinde gösteri yaptı. 3 ayrı noktada karşı miting yapan Duisburglular, ırkçı gruba geçit vermedi.

Kendilerini 'Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' olarak tanıtan ve İslam karşıtı eylemleriyle gündeme oturan Pegida, bu kez de Duisburg'da gösteri yaptı.

Miting için gelen yaklaık 500 Pegida destekçisi Duisburg Ana Tren Garı'nın otobüs durağında toplanırken, miting alanında oluşturulan platformda da oluşum adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda sık sık İslam karşıtlığı dile getirilirken, "İslam'a inananlar ülkeden gitsin demiyoruz, ama onları da sevmiyoruz. Her bir köşede cami yapılmasını istemiyoruz" diye konuşan Pegida sözcülerinden biri, " PKK'ya silah yardımı yapılmasına da karşıyız" dedi. Sözcü "Basın, katılım sayımızı az, karşı gösterilere katılanların sayısını da abartılı veriyor. Yalancı basın" diye konuştu.

Diğer şehirlerde pek rastlanmayan bir uygulamayı gerçekleştiren Pegida yöneticileri, konuşma platformunda bir papaza söz verdi. Papaz, geçen hafta Köln'de yapılan gösteriler sırasında, Hıristiyan dünyası için oldukça önemli olan Dom Kilisesi'nin ışıklarının kapatılmasına çok üzüldüğünü belirtirken mitinge katılanlar tarafından alkışlandı. Daha sonra yüzlerce polis eşliğinde Mercator Caddesi'nde yürüyüşe geçen Pegida grubunun en önünde elinde Meryem Ana Tablosu taşıyan bir papaz ile haç taşıyan diğer bir katılımcı yan yana yürüdü.

Yürüyüş sırasında bazı Pegida destekçilerinin, Alman basınının da yoğun ilgi gösterdiği papazın Türk haberciler tarafından görüntülenmesini engellemeye çalıştıkları gözlendi.

Duisburg Ana Tren Garı'nın önünde toplanan bine yakın bazı demokratik örgüt temsilcileri ve sol görüşlü gruplar, Pegida karşıtı gösterilerde bulundu. Pegida'ya karşı miting yapanlar arasından Pegida destekçilerine yönelik yürüyen bir grup ile polis arasında kısa süreli bir arbede çıktı.

Her iki miting için yoğun güvenlik alan Alman polisi, iki grubun bir araya gelmesine izin vermedi.

4 BİN KİŞİ PEGIDA'YA HAYIR DEDİ

Şehir merkezinde bulunan Landfermann caddesinde de, Pegida karşıtı miting yapıldı. Farklı sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan yaklaşık 4 bin kişilik kalabalık, Pegida'ya karşı çıktı. Mitinge katılan Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link, Belediye Başkan yardımcısı Erkan Kocalar, Almanya Sosyal Demokrat Parti SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir ve Duisburg Uyum Meclisi başkanı Erkan Üstünay birer konuşma yaptı.

Duisburg'un başka bir noktası olan Friedrich-Wilheim Caddesi'nde ise, üçüncü Pegida  karşıtı mitingi yapılırken 1000'den fazla Duisburglu katıldı. 3 ayrı noktada toplanan yaklaşık 6 bin Duisburglu, Pegida'ya tepki gösterdi. - Duısburg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pegida, Duisburg'da Haç ve Papaz Eşliğinde Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement