'Patriotlar, Türkiye'yi NATO'nun Saldırı Üssü Yapar' - Son Dakika
Güncel

'Patriotlar, Türkiye'yi NATO'nun Saldırı Üssü Yapar'

\'Patriotlar, Türkiye\'yi NATO\'nun Saldırı Üssü Yapar\'

Adana'da siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve dernek yöneticileri yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, iç karışıklığın devam ettiği Suriye'ye karşı, farklı kentlere konuşlandırılması için hazırlık yapılan patriot...

03.12.2012 14:44

Adana'da siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve dernek yöneticileri yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, iç karışıklığın devam ettiği Suriye'ye karşı, farklı kentlere konuşlandırılması için hazırlık yapılan patriot füzelerinin Türkiye'yi NATO'nun saldırı üssü haline getireceğini iddia etti.

Kent merkezindeki İnönü Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına farklı kurum ve kuruluşlardan yaklaşık 50 temsilci katıldı. Eylemciler adına konuşan Güven Boğa, hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle Türkiye'nin, Suriye savaşında aktif hale geldiğini söyledi. Türkiye'ye konuşlandırılacak patriot füze sistemlerinin NATO'nun Suriye'ye müdahalesinin önünü açabileceğini iddia eden Boğa, "NATO, AKP Hükümeti'nin Suriye sınırına Patriot füze bataryaları yerleştirme başvurusunu hemen kabul etti. Soruyoruz; "Acaba ABD ve NATO, Patriot bataryalarını yerleştirmeyi Türkiye'nin güvenliğini istedikleri için mi, yoksa Türkiye'yi savaşın ön cephesi olarak kullanmak istedikleri için mi kabul ettiler? Bu sorunun cevabını bulmak için NATO'nun, güvenlik gerekçesiyle girdiği bölgelerde yaşananlara bakmak yeterlidir" dedi.

PROVOKASYON TEHLİKESİ

Patriot füzelerinin konuşlandırılmasının farklı bir tehlikeyi de beraberinde getirdiğini savunan Boğa şöyle devam etti:

"Füzelerin kentlerimize yerleştirilmesi Türkiye'nin Kuzey Atlantik Sözleşmesi'nin 5'inci maddesi uyarınca NATO'nun devreye girmesini gerektirecek bir provokasyon yaratması tehlikesini beraberinde getirmektedir. Bir bütün olarak bölgeye yeni askeri güç yığılması sonucunda güvenlik oluşmadığı gibi sorunlar artacaktır. Bugün NATO'ya 'evet' demek, savaşa 'evet' demektir. Bizler bölgede yaşayan halklar olarak AKP Hükümeti'nin bizim irademizi hiçe sayarak bölgeyi NATO'nun savaş üssü haline getirilmesini kabul etmiyoruz. Bizler ABD'nin çıkarları ve İsrail'in güvenliği için ölmek ve öldürmek istemiyor. AKP'yi komşu ülkelere karşı bu düşmanlık politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler, hükümet aleyhine slogan atarak dağıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Patriotlar, Türkiye'yi NATO'nun Saldırı Üssü Yapar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement