Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Terör Saldırıları

Paris\'teki Terör Saldırıları

Saldırılarda hayatını kaybeden 3 polis için Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

13.01.2015 13:36

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen hafta düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybeden 3 polis memuru için Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls,  bakanlar kurulu üyeleri, meclis ve senato başkanları, ölenlerin yakınları ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.

Fransız televizyon kanallarının canlı yayınladığı tören, Fransız milli marşının çalınması, ardından Hollande'ın ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilemesi ile başladı.

Hollande, Şerif ve Said Kouachi kardeşlerin Charlie Hebdo dergisini hedef alan saldırısında ölen 49 yaşındaki Franck Brinsolaro ve  41 yaşındaki Ahmet Merabet ile Amedy Coulubaly'nin markete düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 25 yaşındaki kadın polis memuru Clarissa Jean-Philippe'i ailelerine başsağlığı diledi.

Daha sonra polis memurlarının Fransız bayrağına sarılı tabutları, merasim kıtası tarafından tören yerine getirildi.

Hollande, hayatını kaybeden üç polisi gıyaplarında ülkenin en büyük nişanı olan Legion D Honneur ile ödüllendirdi. Devlet nişanlarının polislerin Fransız milli bayrağına sarılı tabutlarına takılmasını ardından bir dakikalık saygı duruşu düzenlendi.

Törende kısa bir konuşma yapan Hollande, terör saldırılarda hayatını kaybeden polislerin anısı önünde saygı ile eğildiğini söyledi.

Polislerin yaşam öyküsü hakkında kısa bilgi veren Hollande, polislerin cesaret ve kahramanlık sembolü haline geldiğini ve her zaman Fransızların kalbinde özel bir yerleri olacağını vurguladı.

"Özgürlüğümüz için hayatlarını verdiler" diyen Hollande, Fransa'nın terörle mücadelede ulus olarak büyük dayanışma gösterdiği, bu mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği  mesajını verdi.

Hollande, İslam adına hareket ettiğini iddia eden radikal teröristlerin İslamla gerçekte hiç bir alakası olmadığını sözlerine ekledi. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement