Paris'teki Silahlı Saldırı New York'ta Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Paris'teki Silahlı Saldırı New York'ta Protesto Edildi

Paris\'teki Silahlı Saldırı New York\'ta Protesto Edildi

ABD'nin New York kentinde toplanan yüzlerce kişi, Fransız Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüne sebep olan saldırıyı protesto etti.

08.01.2015 05:02

Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne sebep olan silahlı saldırı, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

Akşam saatlerinde Manhattan'ın ünlü meydanlarından Union Square'de soğuk havaya rağmen toplanan yüzlerce kişi, Charlie Hebdo dergisinin ofisine düzenlenen saldırıyı kınadı.

İngilizce ve Fransızca "Ben Charlie'yim", "Korkmuyoruz" ve "Biz kimiz? Charlie'yiz" sloganlarının atıldığı eylemde, saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için mumlar yakıldı, basın özgürlüğünün sembolü olarak kalemler havaya kaldırıldı.

Gösterinin ardından, meydanın ortasındaki George Washington heykelinin etrafında anma noktası oluşturuldu.

Mumlarla aydınlatılan bu noktaya, "Je suis Charlie" (Ben Charlie'yim) yazılı onlarca pankartla, saldırının kurbanlarının fotoğrafları, derginin çeşitli sayılarının kapakları ve Fransız bayrağı yerleştirildi.

Öte yandan, Paris'teki saldırının ardından New York'ta da güvenlik önlemlerinin artırıldığı dikkati çekti. Kentin en işlek noktalarından Grand Central Terminali'nde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, K-9 bomba arama köpeklerinin de terminalde hazır bulundurulduğu görüldü. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'teki Silahlı Saldırı New York'ta Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement