Paralel Devlet'e Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Paralel Devlet'e Suç Duyurusu

Paralel Devlet\'e Suç Duyurusu

Milli İradeyi Savunanlar Platformu, “Paralel Devlet” iddialarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

23.01.2014 15:14

Milli İradeyi Savunanlar Platformu, "Paralel Devlet" iddialarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Platform adına basın açıklaması yapan Abdullah Harun suç duyurusunda yurt içi ve dışı kaynaklı çok sayıda somut bulgunun yer aldığını belirtti.

Milli İradeyi Savunanlar Platformu "Paralel Devlet" iddialarıyla ilgili Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Ardından adliye karşısındaki alanda basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Milli İradeyi Savunanlar Platformu adına Abdullah Harun okudu. Son günlerde ülkeyi sarsan bazı gelişmelerle ilgili bir suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Abdullah Harun, "Paralel devlet iddialarıyla ilgili bir suç duyurusunu savcılığa verdik. Daha önce aynı konuyu içeren daha dar kapsamlı iki suç duyurusunun daha verilmiş olduğunu öğrendik" dedi.

Suç duyurusunda çok sayıda somut bulgulara yer verdiklerini ifade eden Harun, "Sadece iddialara dayanan bir suç duyurusu değildir. Kimseyi lekelemek, karalamak ve haksızlık yapmak istemiyoruz. Paralel devlet hangi davalara, hangi ekonomik kararlara ve benzerlerine müdahale etmiştir. Bu yapılanmanın üniversite ve diğer devlet kurumlarına yönelik sınavlara yıllardır müdahale ettiği ve kendi ekiplerini yerleştirmeye çalıştığı ileri sürülmektedir. Hak kazanamadığı halde hangi görevliler o makamlara gelmiş, haklı olduğu halde hangi vatandaşlar görevlerinden mahrum bırakılmıştır. Paralel devlet icraatları olmasaydı Türkiye acaba nasıl bir devlet olurdu?" diye sordu.

Bu konuyla ilgili soruşturma başlatılması gerektiğini kaydeden Harun, "Bu korkunç şüphelerin somut bulgularla ortaya çıkması suç duyurusunun ivedilikle işleme alınıp soruşturma başlatılmasını gerekli kılmaktadır. Varsa ilgili kişiler tespit edilip en ağır cezalara çarptırılmalıdır. Bu yapılanmanın tüm hükümetler ve faaliyette bulunduğu ülkeler için ortak bir tehdit olduğu görülmeli, siyasi kazanımlar sağlama fırsatçılığı bir yana bırakılarak bu tehlikeye karşı ortak bir tavır gösterilmelidir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paralel Devlet'e Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement