Palaz: TUBİTAK'tan 250'den Fazla İsim Sebepsiz Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Palaz: TUBİTAK'tan 250'den Fazla İsim Sebepsiz Gönderildi

Palaz: TUBİTAK\'tan 250\'den Fazla İsim Sebepsiz Gönderildi

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, "Kurumda son 2 ayda 250'den fazla mühendis ve bilim insanı sebepsiz yere gönderildi." dedi.

27.05.2014 17:06  Güncelleme: 21:28

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, son iki ay içerisinde 250’den fazla mühendis ve bilim insanının hiçbir hukukî ve insanî kriter gözetilmeksizin kurumdan atıldığını söyledi.

"DAHA FAZLA PERSONEL GÖNDERİLMEK İSTENİYOR"

Palaz, kurumda gerçek dışı oluşturulacak dava dosyalarıyla daha fazla personelin atılmak istendiğini ifade etti. Hasan Palaz, Başbakan’ın ofisinde bulunan böcekle ilgili raporda tahrifat yapmasının istenildiğini açıklamış ve ardından TÜBİTAK’taki görevine son verilmişti. Palaz, kendisinin işine son verildiği 21 Şubat 2014 tarihinden sonra yaşanan gelişmelerin ve hukuksuzca yapılan muamelelerin hız kazanarak devam ettiğini kaydetti.

"2 AYDA 250'DEN FAZLA KİŞİ ATILDI"

Zaman'a konuşan ve son iki ay içerisinde 250'den fazla mühendis ve bilim adamının hiçbir hukuki kriter gözetilmeksizin kurumdan atıldığını söyleyen eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, kendisinin işine son verildiği 21 Şubat 2014 tarihinden sonra  hukuksuzca yapılan muamelelerin hız kazanarak devam ettiğini belirtti. Palaz, kurumsal hafızayı temsil eden 90’a yakın üst düzey yöneticinin görevlerinden el çektirildiğini, kuruma yıllarını vermiş, tecrübeli ve yetkin 30 üst düzey yöneticinin gerekçe dahi gösterilmeksizin hukuksuzca kurumdan atıldığına dikkat çekti. Yüzlerce çalışanın tasfiye edildiği ve uzmanlık alanlarının dışında görevler verilerek savrulduğunu ifade eden Palaz,  süreçte çalışanların baskı, mobbing ve ayrımcılığa maruz kalmaya devam ettiğini kaydetti.

"KURUMDA KIYIM DEVAM EDİYOR"

Sudan bahanelerle personelden savunmalar istenerek işten atılmalara zemin oluşturulmakla yetinilmediğini ifade eden Palaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edindiğim bilgiye göre gerçek dışı iddialarla oluşturacakları dosyaları mahkeme boyutuna taşımayı hedeflemektedirler. Son 4 aydır kurumda uygulanan baskı, dayatma ve hukuksuzluklar göz önüne alındığında oluşturulacak dava dosyasının da hukukî dayanağı olmasına gerek duyulmayacağı aşikârdır. Amaç zan altında bırakmak, algı oluşturmak, daha fazla personelin işten atılmasını sağlamak, daha önce hukuksuzca kurumdan attıkları personelin atılmalarına bahane üretmek ve kurumdaki kıyımı devam ettirmektir.”

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Palaz: TUBİTAK'tan 250'den Fazla İsim Sebepsiz Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ZAZA: devletine değil başkasına çalışanı vatana ihanetle yargılayıp asmak lazım o büyük uyduları başka yörüngelere ben çevirmedim sen ve senin gibiler çevirdi, log kayıtlarını ben değil sen ve senin gibiler sildi ,milleti haksız yere dinleten ve dinleyen sizlersiniz HİÇ UTANMADAN BİRDE HAK MI İDDİA EDİYORSUNUZ dua edin ben devletin başında değilim yoksa başka yörüngelere çevirmiş olduğunuz uyduları size çevirirdim 8 3 Yanıtla
  • Ahmet Duru: Kendisini dinleyenleri bulacağız deyip bulamayan, Uludereyi çözeceğiz deyip çözemeyen, 301 işçinin ölümünden sonra bir kişinin bile istifa etmediği bir hükümetin attığı iftiralara insanların hemen inanması ne trajikomik ! 5 0 Yanıtla

Advertisement