Pakistan'da İslamabad Federal Hükümet Hizmetleri Hastanesi'ne Ekipman Desteği - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da İslamabad Federal Hükümet Hizmetleri Hastanesi'ne Ekipman Desteği

Pakistan\'da İslamabad Federal Hükümet Hizmetleri Hastanesi\'ne Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Pakistan’ın başkenti İslamabad’da bulunan İslamabad Federal Hükümet Hizmetleri Hastanesi’ne ekipman desteğinde bulunuldu.

07.04.2014 14:40

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan İslamabad Federal Hükümet Hizmetleri Hastanesi'ne ekipman desteğinde bulunuldu.

Pakistan'da yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı İslamabad'ın Rawalpindi çevresindeki hastanelere ve hasta hizmetlerine duyulan ihtiyaç giderek artarken, devlet hastaneleri artan bu taleplere karşı özellikle ekipman anlamında yeterli desteği sağlamakta zorlanıyor. Bu kapsamda, TİKA tarafından İslamabad'ın günlük hasta kabul istatistiği 10.000 kişi civarında olan ikinci büyük devlet hastanesi, Federal Devlet Hizmetleri Hastanesi'ne ekipman desteğinde bulunuldu.

Hastanenin hizmet kalitesinin ve kapasitesinin artırımına katkı sağlanması amaçlanan projede TİKA tarafından Federal Hükümet Hizmetleri Hastanesi'nin 2 farklı yoğun bakım ünitesinin soğutma koşulları ve kapasitesinin artırımı, diş kliniğinin soğutma koşulları, ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi, hasta taşıma hizmetlerinin iyileştirilmesi, yataklı hasta biriminin soğutma koşullarının iyileştirilmesi çerçevesinde ekipman temini yapıldı.

Bulunulan yardım kapsamında hastanenin diş kliniği'nin tadilatı yapılarak bayan diş tedavi odasının ekipmanları yenilendi. Yoğun bakım ünitesine iki yaşamsal destek monitörü ve 2 adet solunum cihazı temini gerçekleştirildi. Ayrıca hastaneye hasta taşıma sedyesi ve tekerlekli sandalye desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Pakistan Meclisi Sekreteri Raja Muhammad Javed Ikhlas, TİKA İslamabad Koordinatörü Mehmet Şamil Emin ve hastane yetkilileri katıldı.

Pakistan Meclisi Sekreteri Ikhlas, Türkiye'nin yaptığı bu yardımın gurur verici olduğu ve Türkiye'nin dost ve kardeş ülke olarak her zaman Pakistan'ın yanında olduğunu belirtti. Pakistan Meclisi Sekreteri Ikhlas, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

TİKA İslamabad Koordinatörü Emin ise iki ülke arasında kültürel ve tarihsel bağların çok eskiye dayandığı belirterek Pakistan ve Türk halkının iki devlet tek bir millet gibi birbirini tamamlayan iki kardeş ülke olduğunu vurguladı. Federal Hükümet Hizmetleri Hastanesi'ne yapılan yardımın Türk halkının Pakistan'daki kardeşlerine bir armağanı olduğunu ifade eden TİKA İslamabad Koordinatörü Emin, "Bu armağanı sizlere teslim etmek TİKA'mızın görevidir. Söz konusu projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pakistan'da İslamabad Federal Hükümet Hizmetleri Hastanesi'ne Ekipman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement