Özgürlüğe Kanat Çırptılar - Son Dakika
Güncel

Özgürlüğe Kanat Çırptılar

Özgürlüğe Kanat Çırptılar

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde tedavileri tamamlanan 2 alaca baykuş, 2 kulaklı orman baykuşu, 2 kerkenez ve 1 kızıl şahin, doğal ortamına bırakıldı.

15.07.2014 14:43  Güncelleme: 14:59

Belgrad Ormanı'nda vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunarak getirildiği İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde tedavileri tamamlanan 2 alaca baykuş, 2 kulaklı orman baykuşu, 2 kerkenez ve 1 kızıl şahin, doğal ortamına bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği tedavileri tamamlanan yaban hayvanlar, doğaya bırakılıyor. Veterinerlik Fakültesi'nde karaca, tilki, çalak, kızıl geyik gibi memeli türlerin yanı sıra kartal, şahin, atmaca, baykuş, doğan, leylek, balıkçık ve yaban ördeği gibi kuş türlerinden yaklaşık bin 500 hayvan bugüne kadar tedavi edilerek yabani hayata geri döndü.

Geçtiğimiz aylarda Belgrad Ormanı'nda vatandaşlar tarafından bulunan 2 alaca baykuş, 2 kulaklı orman baykuşu, 2 kerkenez ve 1 kızıl şahin yavrusu da tedavilerin ardından bugün doğal ortamlarına bırakıldı.

Belgrad ormanında gerçekleşen etkinliğe Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel ve İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayat Rehabilitasyonu Grubu üyeleri katıldı. Bulundukları kafeslerden çıkartılan hayvanlar, özgürlükleri için kanat çırptı.

Yabani hayvanların tedavisi için İstanbul Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirten Osman Demirel, "Yuvasından ormana düşüp yaralanan yavru kuşlar İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde tedavi ettiriliyor. Biz de bunların tedavisi bittikten sonra onları doğal hayata kazandırıyoruz. Bir nevi özgürlüklerine kavuşuyorlar" dedi.

Yabani hayvanlarla ilgili vatandaşlara da uyarılarda bulunan Demirel, "Örneğin yavru bir karacayı annesi doğada güvenli bir yere bırakıyor fakat bazı vatandaşlarımız karacayı görüp yardıma muhtaçtır diye bize getiriyor. Halbuki durum böyle değil. Annesi onu bıraktıysa yüzde yüz güvenli bir yere bırakmıştır ve o hayvan orada doğada kalacaktır. Vatandaşlarımızın bize gerçekten ihtiyacı olan yaralı hayvanları getirmesini istiyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe katılan Veterinerlik fakültesi öğrencileri ise, yaralı hayvanların kendilerinden ayrıldığı için üzgün olduklarını ancak doğada asıl ait oldukları yere kavuştukları için ise sevinçli olduklarını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgürlüğe Kanat Çırptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement