"Özgür Suriye İçin El Ele" Paneli - Son Dakika
Güncel

"Özgür Suriye İçin El Ele" Paneli

"Özgür Suriye İçin El Ele" Paneli

Suriye Türkmen Kitlesi Temsilcisi Samir Hafez, Suriye'de, 3 kuzeninin namaz kıldıkları için gözaltına alındıktan sonra birisinin öldürüldüğünü, diğerlerinin ise 18 yıl sonra serbest bırakıldığını söyledi.

23.12.2012 21:25

Suriye Türkmen Kitlesi Temsilcisi Samir Hafez, Suriye'de, 3 kuzeninin namaz kıldıkları için gözaltına alındıktan sonra birisinin öldürüldüğünü, diğerlerinin ise 18 yıl sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Beyaz Hareket Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH), Sivil Dayanışma Platformu ve Suriye Türkmen Cephesi tarafından Sultangazi'de 50. Yıl Kültür Merkezi'nde "Özgür Suriye İçin El Ele" paneli düzenlendi. Konuşmalar başlamadan önce İHH'nın hazırladığı, Suriye'de katliam ve işkenceleri anlatan bir sinevizyon gösterildi.

Panelde, Suriye Türkmen Kitlesi adına konuşan Samir Hafez, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin açıkça katliam yaptığını söyledi. Okullarda Esed'in, çocuklara peygamber gibi anlatıldığını iddia eden Hafez, eğitim müfredatının değiştirilerek, Suriye'de Fransız işgaline direnenlerin aşağılandığını, Esed ailesine yakın kişilerin ise yeni kahramanlar olarak ilan edildiğini kaydetti.

"Baas, düşman gördüğünü yok ediyor"-

Baas Partisi'nin kendisine düşman gördüğü herkesi ortadan kaldırdığını ve sürgüne gönderdiğini vurgulayan Hafez, yapılanları şöyle anlattı:

"Baas rejiminin en büyük düşmanı İslam idi. Müslüman Kardeşler'in (İhvan) üyelerini idam ettiler, aydınlar kaçtı. Suriye'de kimse kalmadı. Esed ülkenin tek hakimi oldu. Tek kabahatleri namaz kılmak olan üç kuzenimi gözaltına aldılar. Birisini aynı gün öldürdüler. Diğer ikisini 18 yıl sonra serbest bıraktılar. Çıktıklarında tanıyamadık. Yüzbinlerce kişinin hikayesi aynı."

Hafız Esed-in Hama'da 64 bin kişiyi öldürdüğünü hatırlatan Hafez, baba Esed-in oğlu Beşşar Esed'i katliamları sürdürmek için Lübnan'da eğitime gönderdiğini ileri sürdü.

-"Suriye için bir ekmek, bir battaniye"

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da 20 yıldır insani yardım çalışmalarında bulunduğunu ancak en kötü manzarayı Suriye'de gördüğünü anlattı.

Oruç, Suriye için yarın büyük bir yardım kampanyası başlatılacağını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Halep'te bulanan İHH ekimiz aradı. Çocuklar ekmek için ağlıyor. Arakan ve Somali'de de sıkıntı çok fazla. Ama Suriye'deki gibi değil. Suriye'nin çocukları hem aç hem de başlarına bomba yağıyor. Bombaların sesi çocukları bitiriyor. Hapisten çıkardığımız arkadaşlardan duyduklarımız akıl alacak gibi değil. 400 binden fazla insan bu hapishanelerde tutuluyor."

-"Suriyeliler ile empati kuralım"-

Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci ise, Suriye-de yaşanan iç savaşın, insani ve dini boyutları olduğunu söyledi.

Suriye'deki savaşta öldürülenlerin Müslüman olduğunu hatırlatan İnci, İslam dünyasının tarihi mirasına sahip çıkmasını istedi. Suriye'deki acı çeken insanları anlamanın en iyi yolunun empati kurmak olduğunu vurgulayan İnci, Suriye için acil yardım talebinde bulundu.

Panele, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altun'un yanı sıra AK Parti Sultangazi Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Kenan Irtak

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Özgür Suriye İçin El Ele' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement