Özgecan'ın Katilini Defnettirmemek İçin Mezarlığı Kilitlediler - Son Dakika
Güncel

Özgecan'ın Katilini Defnettirmemek İçin Mezarlığı Kilitlediler

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin defnedilmesi düşünülen Tarsus'un Kocaköy Mahallesi'ndeki vatandaşlar mezarlığın kapısını kilitledi.

12.04.2016 15:52  Güncelleme: 16:31

Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve dün cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin defnedilmesi düşünülen Tarsus'un Kocaköy Mahallesi'ndeki vatandaşlar mezarlığın kapısını kilitledi.

- Kocaköy Mahallesi sakinleri cenazeyi istemiyor

Altındöken'in cenazesinin Mersin'in Tarsus ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kocaköy Mahallesi'nde defnedilmek istendiğinin duyulması üzerine mahalle sakinleri harekete geçti.

Mezarlığın kapısını kilitleyen Kocaköylüler, cenazeyi istemediklerini söyledi.

Mahalle Muhtarı Rifat Öcalan, cenazenin mahallelerinde defnedilmesini kabul etmeyeceklerini ifade etti.

"Onu buraya zorla gömerlerse kepçeyle çıkarırım" diyen Öcalan, şöyle konuştu:

"İstemiyoruz. Onların burayla hiç bağlantısı yok. Dedeleri bile burada bir gün ikamet etmedi. Yakından uzaktan onların köyümüzle bağlantısı yok. Bizim aklımızdan bile geçmiyordu buraya getirileceği. Kimsesizler mezarlığına gömülür diye düşünüyorduk. Kimse kabul etmez. Biz almayız bizi de beraber gömerler. Köylüler istemediğini söyledi. 'Getireceğiz' dediler, 'Hayır' dedik. Beni aradılar, köylüm de ben de kabul etmiyoruz."

Öcalan, cenazenin defnedilmesini engellemek için mezarlığın kapısına kilit vurduklarını belirterek, "Gömecek yer bulamazlarsa kadavra yapsınlar." dedi.

Bu arada, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, mahallede tedbir aldı.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken, dün Adana'da Kürkçüler Cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmüş, babası Necmettin Altındöken ise yaralanmıştı.

Özgecan\'ın Katilini Defnettirmemek İçin Mezarlığı Kilitlediler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özgecan'ın Katilini Defnettirmemek İçin Mezarlığı Kilitlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Anne...: Anneye yapılanın kimseye faydası yok. O kadında gurur duymuyor oğluyla zaten.Mezarlık kimsenin malı değil. İnsanlığa buyrun lütfen. 0 3 Yanıtla
  • Biliy kişi: Yav gömün gitsin önceden gömülenler hepsi ak Kaşık sanki Hesabını diğer tarafta verecek herkes gibi 2 0 Yanıtla
  • adanalı: kemal kılıcdaroglu akp nin sucu demedi hayret 1 0 Yanıtla
  • erciyesli: Allah aşkına bizim ülkede ki tek kötü insan bu değil herhalde bunun gibi niceleri var hatta vardı onlar nasıl gömüldülerse bu da öyle gömülür Kadın da oğluyla gurur duymuyordur ama yine de evlat işte ne yapsın 0 0 Yanıtla
  • vedat: sarın bi yolluga atın denize olsun bitsin kimse kabul etmiycek öyle görünüyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement