Özel Yetkili Mahkemeye İtiraz - Son Dakika
Güncel

Özel Yetkili Mahkemeye İtiraz

Özel Yetkili Mahkemeye İtiraz

İkinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu öne sürülen başhekim, hastane müdürleri ile emekli askerlerin aralarında bulunduğu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi.

20.07.2011 19:16

İkinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu öne sürülen iş adamı Ahmet Memiş'in yanı sıra başhekim, hastane müdürleri ile emekli askerlerin aralarında bulunduğu 46 sanığın 'silahlı suç örgütü kurma, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık, hürriyeti tahdit, şantaj, kişisel özel verileri kaydetme, nitelikli yağma ve görevi kötüye kullanma' suçlamalarıyla yargılanmasına devam edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında geçen yılın mart ayında 10 ilde 40 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, aralarında 'Ergenekon' davasının sanığı İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu öne sürülen işadamı Ahmet Memiş'in yanı sıra Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi Ali Şahinoğlu, Alsancak Diş Hastanesi Müdürü Celal Ünal, Ege Üniversitesi Hastanesi Müdürü Nevzat Kaya, 'Ergenekon' davası sanıklarından emekli albay Levent Göktaş'ın sahibi olduğu güvenlik firmasının ortaklarından emekli astsubay İbrahim Gülmez, genel müdürü Ufuk Sever'in bulunduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda iki el bombası, üç tabanca, kalaşnikof parçaları, çok sayıda fişek, üzerinde kamera bulunan saat ve anahtarlık, 7'si dizüstü 13 bilgisayar, hançer, tüfek dürbünü, telsiz ele geçirilmişti.

'İhaleye fesat karıştırma, yaralama, şantaj ve baskı kurma' gibi çok sayıda suça karıştığı iddia edilen zanlıların, ayrıca bir işadamının boşanmak üzere olduğu eşini izleyip arkadaşıyla birlikte fotoğraflarını çektikleri, tehdit ettikleri, ileri sürülmüştü. Sanıkların hastane ihalelerinin kendilerine yakın firmaların almasını, bunun gerçekleşmemesi durumunda ihalenin iptal edilmesini sağladıkları öne sürülmüştü.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu 6, tutuksuz 16 sanık, avukatlar, müşteki ve tanıklar katıldı. Müşteki ve tanıkların ifadelerinin alınmasının ardından tutuklu ve tutuksuz sanıkların avukatları savunma yaptı. Tutuklu sanıklardan Ahmet Memiş ile Güven Aslan'ın avukatı Tarcan Ülük, savunmasında, soruşturma kapsamında bugüne kadar toplanan delillerin değerlendirildiğini, bu kapsamda iddianamede yer alan suçların hiçbirinin maddi olguları bulunmadığını ileri sürdü. Avukat Ülük, 'Alacağını alamayanlar, dolandırıcılık olduğunu iddia ederek şikayetçi olmuş. Bu davanın özel yetkili ağır ceza mahkemesinde görülmesi doğru değil. Davanın Ergenekon soruşturmasıyla ilgisi de yoktur' diye savunma yaptı.

Tutuklu sanık Hakan Zeyrek'in avukatı Yasemin İnceoğlu, müvekkilinin ihaleye fesat karıştırma girişiminden tutuklu bulunduğunu, TCK'da bu suçun karşılığının olmadığını, özel yetkili ağır ceza mahkemesinde yargılanmaması gerektiğini belirtti. Diğer tutuklu ve tutuksuz sanık avukatları da müvekkillerinin tahliye ve beraatlerini talep etti. Avukatlar, davanın özel yetkili ağır ceza mahkemesinde değil, ağır ceza mahkemesinde görülmesinin uygun olacağını, bu nedenle dava hakkında 'görevsizlik' kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu 6 sanığın tutukluluğunun devamına, avukatların 'görevsizlik' talebinin reddine, bilirkişi raporlarının yeniden değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özel Yetkili Mahkemeye İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement