Tasarımlarıyla +1 Değer Kattılar - Son Dakika
Güncel

Tasarımlarıyla +1 Değer Kattılar

Tasarımlarıyla +1 Değer Kattılar

Ulusal Down Sendromu Derneği ve tasarım ürünler üreten ünlü bir firma, “Önemli olan ne çizdiğin değil, hayalin” diyerek Down sendromlu bireylere yönelik tasarım yarışması düzenledi.

11.03.2016 15:23

Ulusal Down Sendromu Derneği ve tasarım ürünler üreten ünlü bir firma, "Önemli olan ne çizdiğin değil, hayalin" diyerek Down sendromlu bireylere yönelik tasarım yarışması düzenledi. Dereceye giren yarışmacıların çizdiği tasarımlar, derneğin yararına ayakkabı, tişört ve çanta olarak satışa sunulacak.

Ulusal Down Sendromu Derneği ile tasarım ürünler üreten DOGO'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tasarım yarışması sonuçlandı. Türkiye'nin her yerinden Down sendromlu çocuk ve gençlerin katılımına açık olan yarışmada 70 tasarım yarıştı. Derneğin yönetim kurulu ve firmanın tasarım ekibinden oluşan jüri, üç farklı yaş grubunda değerlendirme yaptı.

12-16 yaş grubunda birinci Eyüp Tuğsat (12), ikinci Berfin Aşık (16), üçüncü Eren Yılmaz (13); 17-19 yaş grubunda birinci Gizce Güzey (17), ikinci Korhan Korkmaz (19), üçüncü Yusuf Yüney (17) olurken, 20+ yaş grubunda birinci Fatih Doğu Cem Ebil (24), ikinci Tuğçe İlhan (23), üçüncü Didem Akkaya (28) oldu.

İlk üçe giren tasarımlar, DOGO tarafından ayakkabı olarak üretilip 17 Mart Perşembe günü DOGO'nun İzmir merkez ofisinde saat 12.00'de tasarım sahiplerine hediye edilecek. Ayrıca bu tasarım, ayakkabı, tişört ve çantaya uyarlanarak bir yıl boyunca Ulusal Down Sendromu Derneğine gelir sağlamak amacıyla firmanın mağazalarında satışa sunulacak.

NEYİ YAPAMADIKLARI DEĞİL, NEYİ YAPTIKLARI ÖN PLANDA

DOGO'nun kurucusu Gökhan Peksari, "Ulusal Down Sendromu Derneği, Down sendromu hakkında kamuoyunda farkındalık oluşturmak üzere önemli çalışmalar yapıyor. Sıra dışı işlere imza atanların yaptıkları çalışmaları sundukları bir etkinlikte kendilerini daha yakından tanıma fırsatı bulduk ve çok etkilendik. Özellikle Down sendromlu bireylerin duygusal dünyalarının zenginliği tasarım odaklı bizleri çok heyecanlandırdı ve Down sendromlu bireylerin neyi yapamadığını değil, neyi daha iyi yaptığını kamuoyuna anlatmaya aracı olabileceğimizi düşünerek bu yarışmayı kurguladık. Gelen çalışmaların her biri çok kıymetli, ama elbette bir seçim yapmamız gerekti. Dereceye giren çalışmaları nisan ayı başında mağazalarımızda satışa sunarak dernek yararına gelir sağlayacak olmak projenin ikinci aşaması. Bu projenin devamlılığının olmasını önemsiyor ve yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz."

ZENGİN HAYAL DÜNYASI

Ulusal Down Sendromu Derneği Yönetim Başkan Yardımcısı Hatice Ayan da, yarışmayla ilgili şunları söyledi: "Tasarımlarımıza +1 Değer Katıyoruz projesi ile bir yarışma düzenledik. Down sendromlu bireylerin güzel sanatlara yatkın olduğunu biliyoruz. Tasarımların her birinde hayal dünyalarına yolculuk ettik. Hayal güçlerinin ve duygularının ne kadar zengin olduğunu kullandıkları renklerde gördük. Kullanılan şekil ve renklerin dili; gençlerimizin iç dünyalarını, düşünme biçimlerini ve yakın çevreleriyle olan ilişkilerini gösterdi. Seçilen tasarım ayakkabı, tişört ve çanta olarak mağazalarda yer alarak Down sendromunun ne olduğunu topluma aktarma ve yeteneklerinin keşfedilmesi adına önemli bir destek olacaktır. Bunun Down sendromlu bireylerin toplumdaki saygın yerlerini almalarında büyük bir adım olacağına inanıyoruz. 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü öncesinde 17 Mart günü, kazanan gençlerimize kendi tasarımları olan ayakkabıları takdim edilecek." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tasarımlarıyla +1 Değer Kattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement