(Özel Haber) Hakkari'den Esat Canan'a Bayrak Desteği - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Hakkari'den Esat Canan'a Bayrak Desteği

(Özel Haber) Hakkari\'den Esat Canan\'a Bayrak Desteği

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın Suudi Arabistan'da gösterdiği bayrak hassasiyetine Hakkarili hemşehrilerinden de destek geldi.

04.03.2013 14:50

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın Suudi Arabistan'da gösterdiği bayrak hassasiyetine Hakkarili hemşehrilerinden de destek geldi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte Suudi Arabistan'a giden heyette yer alan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, konakladıkları otele Türk bayrağı astırması hassasiyetini göstermesi Hakkari'de de destek buldu. Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Koparan, Esat Canan'ın Suudi Arabistan'da en doğrusunu yaptığını belirtti. Koparan, "Bayrak, hepimizin bayrağıdır. Bayrak; Türklerin, Kürtlerin ve Türkiye Cumhuriyeti'nde bulunan bütün mozaiklerin bayrağıdır. Esat Canan'ın bu hassasiyetinden dolayı kutluyorum" dedi.

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal ise, Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın takdir edecek bir davranış sergilediğini söyledi. Önal, "Bayrağın asılmasına Esat Canan'ın öncülük etmesi ve dik durmasından dolayı Hakkarili olarak kendisini kutluyoruz. Bayraklar ülkelerin milli değerleridir. Bayraklara asla hakaret edilmez. Bakanla birlikte oraya giden ve böyle bir hassasiyeti gösteren Canan'ı takdir ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hakkari'nin illeri gelenlerinden Fevzi Özbek de Milletvekili Esat Canan'ın bu hareketini desteklediklerini belirtti. Özbek, "Türkiye bayrağı yalnız bizim tek değil bütün herkesin bayrağıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyor. Canan'ın bu süreçte yaptığı hareket çok yerinde ve kendisini kutluyoruz. Bu sürece de katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cemal Erip ise daha önce BDP'nin bir toplantısında Milletvekili Gülten Kışanak'ın da bayrak için böyle bir hassasiyet gösterdiğini hatırlatarak, "Aynı duyarlılığı gösteren Milletvekili Esat Canan'ı kutluyoruz ve kendisini destekliyoruz" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Hakkari'den Esat Canan'a Bayrak Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement