(Özel Haber) Evi Yanan Aileye Çifte Bayram - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Evi Yanan Aileye Çifte Bayram

(Özel Haber) Evi Yanan Aileye Çifte Bayram

Konya'da, geçen Ramazan Bayramına sayılı günler kala evi yanınca 9 çocuğuyla ortada kalan kadın, kamu kurumları ve hayırseverlerin desteğiyle yeniden yapılan evinde Kurban Bayramını karşılamaya hazırlanıyor.4 Ağustos tarihinde, Ramazan Bayramına...

13.10.2013 13:47

Konya'da, geçen Ramazan Bayramına sayılı günler kala evi yanınca 9 çocuğuyla ortada kalan kadın, kamu kurumları ve hayırseverlerin desteğiyle yeniden yapılan evinde Kurban Bayramını karşılamaya hazırlanıyor.

4 Ağustos tarihinde, Ramazan Bayramına 4 gün kala merkez Karatay İlçesi Saracoğlu Mahallesi Hanefi Sokak'ta tek katlı kerpiç ev anne Gönül Yılmaz ile 9 çocuğunun bulunduğu sırada yanarken, aile canını zor kurtardı. Anne, el ve yüzünde yanık olmasına rağmen 8 çocuğunu çıkardı. 7 aylık Elif Naz'ı da camı kırıp eve giren 10 yaşındaki ağabeyi Halil İbrahim alevlerin arasından kurtardı. Evlerini içindeki eşyalarıyla birlikte kaybeden ailenin çaresizliği duyulunca yardım seferberliği başlatıldı.

Konya'da kamu kurumları ve hayırsever vatandaşların desteğiyle yıkılan kerpiç evin yerine modern bir ev yapıldı. Yeniden sıcak yuvalarına kavuşan Yılmaz ailesine her yerden yardım geldi. Konya ve şehir dışından birçok hayırsever, Yılmaz ailesinin ev eşyalarını aldı. Güneş enerjisinden çamaşır makinesine kadar birçok ihtiyacı karşılanan aile, Kurban Bayramı öncesi çifte bayram sevinci yaşadı.

"TEK EKSİĞİMİZ BABAMIZ"

Anne Gönül Yılmaz, evlerinin yapımı ve eşyaların alımında emeği geçenlere teşekkür etti. Yılmaz, o gün hayatının en zor günü olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çocuklarımı kurtardım, Elif içeri de kalmıştı, oğlum Halil İbrahim de kardeşini kurtardı. Evimiz yandı, mandıra gibi bir yerde kalıyorduk. Sağolsun kamu kurumları, valilik, kaymakamlık ve vatandaşlar yardım etti. Herkesten yardım gördük evimiz yapıldı, eşyalarımız alındı. Şimdi çok şükür mutluyuz. Çok şükür bu bayramı evimizde geçireceğiz. Babamız cezaevinde, inşallah bayramdan sonra o da gelecek. O zaman bizim tam bayramımız olur. Tek eksiğimiz babamız"

"EVİMİZ VAR MUTLUYUM"

Yangını annesine haber verdikten sonra dışarı çıktıklarını anlatan küçük kahraman Halil İbrahim ise, "Kardeşimin içeride kaldığını görünce camı kırıp tekrar içeri girip kurtarmıştım. Şimdi evimiz var, mutluyum, sevinçliyim ve rahatım" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Evi Yanan Aileye Çifte Bayram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement