Dene Kaybının Önlenmesi İçin Biçerdöverler Denetlendi - Son Dakika
Güncel

Dene Kaybının Önlenmesi İçin Biçerdöverler Denetlendi

Dene Kaybının Önlenmesi İçin Biçerdöverler Denetlendi

Son yılların en kurak yılını yaşayan ve kuraklık nedeniyle rekoltesinde yaklaşık yüzde 50 düşüş yaşayan Aksaray’da, daha fazla verim kaybını önlemek amacıyla tarlalarda biçerdöverler dene kaybına yönelik denetlendi.

02.07.2014 12:25

Son yılların en kurak yılını yaşayan ve kuraklık nedeniyle rekoltesinde yaklaşık yüzde 50 düşüş yaşayan Aksaray'da, daha fazla verim kaybını önlemek amacıyla tarlalarda biçerdöverler dene kaybına yönelik denetlendi.

Aksaray'ın tarım arazilerini gezen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, uzman ekipler ile birlikte biçerdöverleri yerinde inceledi. Konuyla ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, amaçlarının verim kaybını önlemek olduğunu belirterek, "Bugün İl Gıda, Tarım Müdürlüğü ile birlikte ziraat mühendisleri ve teknik elemanlarla biçerdöverleri yerinde, sahada görerek dene kaybını önlemek için denetliyoruz. Ziraat mühendislerimiz ve teknik elemanlarımız biçerdöverin ne kadar dökmesi gerektiğini inceliyor. Ayrıca bilindiği üzere son yılların en kurak yılını yaşadığımızdan dolayı arpanın boyunu görüyoruz. Biçerdöverler operatörlerinin tecrübeli ve ehliyetli olup olmadığını da kontrol ediyoruz. Daha yavaş gidip temkinli olarak biçmeleri için önerilerde bulunuyoruz. Amacımız dene kaybının en aza inmesidir" dedi.

"DAHA AZ ZARARLA KURTULMAK İSTİYORUZ"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, Türkiye'de bu sene ciddi bir kuraklık yaşandığını ifade ederek, "Kuraklık nedeniyle hububat ekim alanlarında verim kaybı söz konusu. Bugün biz burada biçerdöverlerin dene kaybının olup olmadığını kontrol ediyoruz. İl müdürlüğümüz ve ilçe müdürlüklerimiz biçerdöverleri yerinde, sahaya çıkarak ekipler halinde dene kaybı olup olmadığını, biçerdöver sürücülerinin ehliyetli olup olmadığını kontrol ediyorlar. Buradaki amacımız zaten kuraklık nedeniyle üretim kaybımız var. Bir de biçerden dolayı da dene kayıpları ile daha fazla üretim kaybımız olmasın diye işi sıkı tutuyoruz. Ziraat Odası Başkanlığımız ile birlikte hareket ediyoruz. Hem çiftçilerimizi bilgilendirmek hem de yerinde kontrollerimizi yaparak inşallah bu sene daha az bir zararla kurtulmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Ekim alanları ve tarım aletleri incelenen çiftçiler ise denetlemelerden memnun olduklarını belirterek, verim kaybının önlenmeye çalışıldığını söyledi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dene Kaybının Önlenmesi İçin Biçerdöverler Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement