Aksaray'da Market ve Kasaplara Denetim Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Market ve Kasaplara Denetim Operasyonu

Aksaray\'da Market ve Kasaplara Denetim Operasyonu

Aksaray'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde market ve kasaplara yönelik ani baskınlar düzenledi.

07.01.2014 10:53  Güncelleme: 10:52

Aksaray'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde market ve kasaplara yönelik ani baskınlar düzenledi. Baskında, işletmelerdeki tüm ürünler gıda uzmanları tarafından tek tek incelemeden geçirildi.

Gıda denetimlerinin Türkiye genelinde aralıksız olarak yapıldığını belirten Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, amaçlarının vatandaşın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesini sağlamak olduğunu söyledi. Denetimlerin ani baskınlar şeklinde yapıldığına dikkat çeken Bestami Zabun, "Türkiye genelinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak denetimlerimizi aralıksız olarak devam ettiriyoruz. Aksaray'da da il müdürlüğü olarak Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte önceden belirlenen market ve diğer gıda satış noktalarına sürekli olarak ani baskınlarla denetimler yapıyoruz. Denetim esnasında Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğine uygun olarak denetim yapıyoruz. Hijyen kuralları, temizlik kuralları başta olmak üzere kişisel bakımları dahi denetliyoruz" dedi.

SAĞLIK KOŞULLARINA UYMAYAN İŞ YERLERİNE CEZA

Denetimlerde uygunsuz olan iş yerlerine de cezai işlem uyguladıklarını belirten Zabun, "Buradaki amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmalarını sağlamak ve güvenilir gıdanın temini için çiftlikten sofraya gıda güvenliğini sağlamak. Bu yönde denetimlerimiz çok yoğun ve sıkı bir şekilde sürüyor. Denetim esnasında uyulmayan hususlar konusunda para cezası uygulanmakta. Örneğin hijyen şartlarına uymayanlara, son tüketim tarihi geçmiş ürünleri satanlara, etiketsiz ürün satanlara da kanun çerçevesinde idari yaptırım ve para cezası uygulamaktayız. Denetimler kapsamında zaman zaman da numuneler alıyoruz ve sonuçlarına göre para cezası ile cezalandırıyoruz. Buradaki amacımız tamamen insanlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak" şeklinde konuştu.

Denetimlerden memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise, "Denetimler gayet olumlu. Yani özellikle büyük marketlerde ve küçük iş yerlerinde kullanım tarihi geçmiş ürünlerin kontrol edilmesi halkımızın sağlığı açısından son derece önemli. Bunların sık sık yapılması çok olumlu. Kontrol ne kadar iyi olursa, özellikle gıdalarda vatandaşın daha sağlıklı ürün almasına vesile olur" dediler. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aksaray'da Market ve Kasaplara Denetim Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement