Özdere’ye "Kesintisiz" Su - Son Dakika
Güncel

Özdere’ye "Kesintisiz" Su

Özdere’ye "Kesintisiz" Su

Menderes'deki alt yapı sorunlarının çözümü için son 7 yılda 63 milyon liralık yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Özdere'nin şebekelerini baştan sona yeniliyor.

11.07.2011 11:50

94 kilometrelik şebeke yenileme çalışmalarının ilk etabına başlayan İZSU; yeni kuyuların da devreye alınması ile bölgeye bol, sağlıklı ve kesintisiz su verecek.

Çevre yerleşimlerde başlattığı alt yapı seferberliğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes'in Özdere Mahallesi'nde eskiyen, kaçaklara ve kesintilere neden olan 20 yıllık asbest ve PVC boruları da yenilemeye başladı. İki etap halinde bölgeye 94 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşeyecek olan İZSU, Ortaköy Mahallesi'nde 40 kilometre uzunluğunda şebeke yenileme çalışmalarını başlattı. Nisan ayında başlayan çalışmalar bu yılın sonunda tamamlanacak ve 3 milyon liraya mal olacak. Çukuraltı Mahallesi'ni kapsayan 54 kilometre uzunluğunda ikinci bölüm inşaat ihalesine de önümüzdeki günlerde çıkılacak ve yer tesliminden itibaren 270 takvim gününde tamamlanacak.

Yeni kuyular devrede

Gümüldür'de ilave iki yeni kuyu açan İZSU, bu kuyulardan Özdere bölgesine su aktaracak. Yapımını başlanan iletim hatlarının tamamlanması ile birlikte Gümüldür kuyularından beslenecek olan Özdere bölgesi, bol ve kaliteli suya kavuşacak. Özdere'nin mevcut kuyularına paket arıtma tesisi yapılarak su kalitesi artırılacak.

Menderes'e 63 milyonluk yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2004 – 2011 yıllarını kapsayan 7 yıllık süreçte Menderes'e 63 milyon liralık yatırım yaptı. Bu çalışmalar çerçevesinde 73 kilometre uzunluğunda kanal, 38 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşendi, dereler ıslah edildi, 18 yeni kuyu açıldı. 168 bin ton asfalt dökümü gerçekleştirildi. 1 milyon 512 bin metrekarelik sathi kaplama yapıldı. 98 bin metrekarelik parke, 56 bin adet bordör döşemesi gerçekleştirildi. Gümüldür'de çöp transfer istasyonu ile yeni itfaiye binası yapıldı. Cumaovası Aktarma İstasyonu düzenlendi. Yeni bağlanan ilçelerin sosyal-kültürel ihtiyaçlarının karşılanması için her biri 1 milyon liraya mal olan 21 adet çok amaçlı salondan 3 tanesi Menderes'in Gümüldür, Görece ve Özdere mahallelerine inşa edilerek çevre düzenlemeleri yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özdere’ye 'Kesintisiz' Su - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement