Özden Alpdağ Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Özden Alpdağ Kabri Başında Anıldı

Özden Alpdağ Kabri Başında Anıldı

Ekonomi Muhabirleri Derneği Kurucu Genel Başkanı Özden Alpdağ, Foça'daki mezarı başında anıldı Ekonomi Muhabirleri Derneği Kurucu Genel Başkanı Özden Alpdağ, Foça'daki mezarı başında anıldı.

26.07.2013 16:29

Ekonomi Muhabirleri Derneği Kurucu Genel Başkanı Özden Alpdağ, Foça'daki mezarı başında anıldı Ekonomi Muhabirleri Derneği Kurucu Genel Başkanı Özden Alpdağ, Foça'daki mezarı başında anıldı. Törende EMD Genel Başkanı Turgay Türker adına konuşma yapan Kutay Gürocak, "Gazetecilik alanında Türkiye'nin en büyük meslek örgütlerinden birisi olan EMD'yi bizlere armağan eden Özden ağabeyimize, çok şey borçluyuz" açıklamasında bulundu.

51 yıllık gazetecilik hayatında yaptığı başarılı çalışmalarla adını duyuran ve ekonomi haberciliğinin önde gelen isimleri arasında yer alan Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Kurucu Genel Başkanı Alpdağ, Foça'daki mezarı başında anıldı. Foça Yeni Mezarlığı'ndaki anma törenine Alpdağ'ın eşi Nazan Alpdağ, EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kutay Gürocak, Alpdağ'ın sevenleri ve yakınları katıldı. Anma töreninde eşi Nazan Alpdağ etkinliğe katılan tüm dostlarına teşekkür ederken, duygu dolu anlar yaşandı.

Törende EMD Genel Başkanı Turgay Türker adına bir konuşma yapan Gürocak, Özden Alpdağ'a çok şey borçlu olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Gazetecilik alanında Türkiye'nin en büyük meslek örgütlerinden birisi olan EMD'yi bizlere armağan eden Özden ağabeyimize, çok şey borçluyuz. Mütevazi kişiliği ve beyefendi duruşuyla örnek olan sevgili Özden ağabeyimiz, ilerleyen yaşına rağmen mesleğe yeni başlamış bir muhabir heyecanıyla işine tutkundu. Kapısını her daim bize açık tutan ağabeyimiz ile bizler de hep gurur duyduk, duymaya da devam edeceğiz. Onun eksikliğini her zaman hissediyoruz. Bizlere mesleği sevdiren, EMD'nin temellerini atan ve en önemlisi bir insan olarak hepimize örnek olan Özden ağabeye bir kez daha allahtan rahmet, değerli eşi Nazan Hanım olmak üzere sevenlerine sabır diliyoruz."

-"ÖZDEN ALPDAĞ KİMDİR?"-

1935 yılında Samsun-Çarşamba'da dünyaya gelen Özden Alpdağ, gazeteciliğe 1957 yılında İzmir'de bulunan Demokrat İzmir Gazetesi'nde başladı. Günaydın, Akşam, Ulusal Basın Ajansı, Yeni Asır Gazeteleri ve Devir Dergisi'nde çalışan Alpdağ, 1978 yılında Ankara Temsilcisi olarak Ticaret Gazetesi'nin temsilciliğini yürüttü. İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Alpdağ, yaşamının son 10 yılında Ankara Mektubu başlıklı köşe yazısı ile Ticaret Gazetesi'nde okurlarıyla buluşmuştu. Alpdağ'ın, "Barış İçin Savaş' adlı bir de kitabı bulunuyordu. Sarı Basın Kartı taşıyan Alpdağ evli ve üç çocuk babasıydı. Mütevazi ve renkli kişiliği ile tanınan Alpdağ, 25 Temmuz 2008 tarihinde aramızdan ayrılmıştı.

(AR/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özden Alpdağ Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement