"Özal'ın Ölümüyle İlgili Süleyman Demirel Sorgulanmalı" - Son Dakika
Güncel

"Özal'ın Ölümüyle İlgili Süleyman Demirel Sorgulanmalı"

"Özal\'ın Ölümüyle İlgili Süleyman Demirel Sorgulanmalı"

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Sağlık Bakanlığı yapan Halil Şıvgın, Özal'ın ölümüyle ilgili Süleyman Demirel'in sorgulanması gerektiğini söyledi.

02.11.2012 15:26  Güncelleme: 15:31

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Sağlık Bakanlığı yapan Halil Şıvgın, Özal'ın ölümüyle ilgili Süleyman Demirel'in sorgulanması gerektiğini belirterek, Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporla ilgili olarak da, "Raporda hepimizi şaşırtacak sonuçlar bulunabilir. Ben de dahil olmak üzere çok şaşırabiliriz" dedi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiğine dair iddialar Ankara'nın gündemini de derinden sarstı. Gün boyu Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı açıklamalar üzerine yorumlar yapılırken, merhum Özal'ın Sağlık Bakanlığı'nı yapan Halil Şıvgın ise, Özal'ın ölümüyle ilgili olarak İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

Adli Tıp Kurumu'nun raporu için, "Adli Tıp Kurumu henüz raporu hazırlamadı. Bir defa bu raporu bekleyelim" diyen Halil Şıvgın, "Gözüküyor ki, Özal'la ilgili ciddi bulgulara ulaşılmış görünüyor. Ben oradan bunu çıkarıyorum" dedi.

Kendisinin bugüne kadar, "Özal'ın ölümü normal değil, Özal'ın ölümünde ihmaller var" dediğini hatırlatan Şıvgın, Özal'ın kriz geçirdiği anda Köşk'te doktor bulunmadığını, Özal'ı hastaneye götürmesi gereken iki tane ambulansın o anda ortadan kaybolduğuna dikkat çekti. Ayrıca, kriz sonrası Özal'ın en yakın hastaneye götürülmesi yerine önce GATA'ya götürülmeye çalışıldığını, fakat daha sonradan Hacettepe'ye götürülmek üzere yoldan dönüldüğünü anlatan Halil Şıvgın, Özal'ı Hacettepe'ye götüren ekibin hastaneye acil girişinden girmediğini ve öncelikle hastanenin etrafını turladığını söyledi. "Yani ilave vakit kaybetmek için sanki bir bahane uydurulmuş" diyen eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, "O arkadaşların, acilin orada olduğunu bilmemeleri mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

"RAPORDA HEPİMİZİ ŞAŞIRTACAK SONUÇLAR OLABİLİR"

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Sağlık Bakanlığı yapan Halil Şıvgın, Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporda herkesi şaşırtacak sonuçlar olabileceğini belirterek, "Bir rapor çıkacak, ben öyle zannediyorum ki raporda hepimizi şaşırtacak sonuçlar bulunabilir. Ben de dahil olmak üzere çok şaşırabiliriz. Düşündüklerimiz var ama düşündüklerimizin dışında başka şeylerin olma ihtimali de olabilir. Bunları da gözden uzak tutmamak lazım" diye konuştu.

Özal'ın ölümüyle Türkiye'nin karanlık bir dehlize girdiğini ifade eden Şıvgın, şunları söyledi:

"Özal'ı ölüme götüren süreç; Türkiye'nin gelişmesinin önünü kapamaktı, tıkamaktı. Özal'ın ölümünden sonra bakın; gelişen, büyüyen Türkiye daralan, küçülen, büzülen bir Türkiye'ye geldi. ve 28 Şubat sürecine geldi. Onun da sonunda iflasla karşı karşıya geldi; Türkiye soyuldu.

Özal'ın ölümüyle Türkiye karanlık bir dehlize girdi. Özal'ın ölümü aydınlatılırsa, Türkiye'nin yolu aydınlatılmış olacak. O yüzden Özal'ın ölümünü aydınlatmaya mecburuz, başka çaremiz yok diyorum."

"DEMİREL SORGULANSIN"

Halil Şıvgın, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Özal'ın öleceğini önceden bildiğinin bazı gazetelerde yazıldığını hatırlatarak, Demirel'in sorgulanması gerektiğini ifade etti. TBMM'de ayrıca bir araştırma ve soruşturma komisyonu kurulması gerektiğine dikkat çeken Şıvgın, şunları ifade etti:

"Öleceğini öğrenen Demirel, köşkte Özal'ın ölmemesi için ne tedbir aldı? Yok. Aldıkları bir tedbir var; ölümü kolaylaştıracak, kriz anında Özal'ı hastaneye ulaştırmayacak ambulansı ortadan kaldırmışlar, doktoru yok, o yok, bu yok. Bunları sağlamışlar. Bunun için de ben diyorum ki; Demirel sorgulanmalı.

Bir başka husus da, TBMM'de acilen Özal'ın ölümüyle ilgili araştırma ve soruşturma komisyonu kurulması lazım."

"TÜRKİYE'DE GÖZÜ OLANLAR VAR"

Halil Şıvgın, Özal'ın ölümünün araştırılmasına AK Parti'nin sahip çıktığını belirterek, "Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda bugün oturanlar da, gelecekte oturacak olanlar da risk altındalar. Bu riski aydınlatmamız lazım. Bu da Özal'ın ölümüyle aydınlatılabilecek bir olay. Yani gözü Türkiye'de olanlar var. Bunlara bakmamız lazım, bunları değerlendirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Şıvgın, Özal'a gerçekleşen suikastin de aydınlatılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Özal'ın ölümünde, birinci olarak suikastı aydınlatsınlar. Hiç vakit kaybetmesinler. Suikast duruyor. Özal, Türkiye karışmasın diye açmamıştı, şimdi açsınlar. En yapılacak iş bu. İkincisi bu Özal'ın ölümüyle ilgili raporu beklesinler, raporun gereğini yapsınlar. Ben bu kanaatteyim. Ben de gereğinin yapılacağına inanıyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Özal'ın Ölümüyle İlgili Süleyman Demirel Sorgulanmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement