Otobüs Kazasında Yaralananların Tedavisi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Otobüs Kazasında Yaralananların Tedavisi Sürüyor

Otobüs Kazasında Yaralananların Tedavisi Sürüyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu yaralanan yolculardan 17'sinin tedavileri Sivas'ta devam ediyor.

29.01.2014 15:10

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu yaralanan yolculardan 17'sinin tedavileri Sivas'ta devam ediyor. Sivas'taki hastanelere kaldırılan yaralılardan 18'i ise taburcu edildi.

Yıldızeli İlçesi yakınlarında 2 gün önce yaşanan otobüs kazasında yaralanan yolculardan Sivas'ta tedaviye alınan 35 kişiden şu ana kadar tedavileri tamamlanan 18 kişi taburcu olurken, 17 yaralının tedavisi ise kentteki çeşitli hastanelerde devam ediyor. Kaza sonrası ayak iki parmağı parçalanma nedeniyle kesilen Perizade Onar otobüsün Sivas'ta 1 yolcu aldıktan sonra yoluna devam ettiğini kendisinin ise 27 nolu koltukta seyahat ettiğini belirterek, Sivas'a geldiğimiz zaman bir yolcu alarak devam ettik. Yan koltukta oturan bayan bana saati sordu. Bende telefonuma baktım saat 0436 dedim. Bir süre sonra yanımdaki bayan uyudu. Otobüs hızlı gidiyordu, ben öndeki koltuğun arkasını sıkıca tuttum. Birden bağırmalar başladı. Otobüs daha sonra şarampole gitti. Bir kişi benim yanımda öldü. Yaşlı bir adam benim altımda kaldı. Altımda kalan yaşlı adamın telefonu çok uzun süre çaldı. Ben de öleceğimi düşündüm. dedi. Kazada iki kolu kırılan ve sol kulağında ise derin yaralar oluşan 18 yaşındaki Tayfun Genç ise Erciş'ten Ankara'ya çalışmaya gittiğini belirterek, Kızıldağ'a geldiğimiz zaman tipi vardı. Hafif kar yağıyordu. Otobüs şoförü aracı durdurdu, diğer şoför direksiyona geçti. Ben uyuyordum. Milletin bağırması ile uyandım. Otobüsün altındayım. Sol kolum otobüsün altında kaldığı için çıkamadım. Otobüs içindeki bir kaç kişi ambulansa haber verdi. İtfaiye ve Jandarmaya kimse haber vermemişti. Sağ elim serbesti. Telefonumu alarak jandarmaya haber verdim. Kazanın durumunu anlattım. Ambulans çabuk geldi. Daha sonra itfaiye olay yerine geldi. Ama gelen itfaiyenin yeterli malzemesi yoktu. Bir defa otobüsü kaldırmak istediler yapamadılar. Daha sonra gelen ekipler beni sıkıştığım yerden çıkardı. dedi.

ÜNİVERSİTELİ ELİF YERİNİ DEĞİŞTİRMİŞ

Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 yaşındaki Elif Bıçkıcı'nın kazadan hemen önce yerini 8 numaralı koltukta oturan İngilizce öğretmeni Yavuz Karadeniz ile değiştirdiği öğrenildi. Bıkçıcı'nın aynı kazada ölen 8 yaşındaki Dilan Yaş'ı sevmek için o koltuğa geçtiği ve kaza sırasında küçük kızla ilgilendiği öğrenildi. Elif Bıçkıcı ile yer değişen Yavuz Karadeniz'in kaza sonrası parçalanan sağ kolu kesildi.

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında 2 gün önce yaşanan olayda Van Erciş'ten Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı otobüs şarampole devrilmiş, kazada 9 kişi yaşamını yitirirken 39 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otobüs Kazasında Yaralananların Tedavisi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement