Otizmli Öğrencilere Özel Eğitim - Son Dakika
Güncel

Otizmli Öğrencilere Özel Eğitim

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Otizmli öğrencilerin eğitimleri Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın açıklaması. II. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören 26 otizmli öğrenci duyu bütünleme odası, el işi atölyesi, bilgisayar kullanım alanında eğitim görüyor.

14.04.2016 21:15

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Otizmli öğrencilerin eğitimleri

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın açıklaması. II. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören 26 otizmli öğrenci duyu bütünleme odası, el işi atölyesi, bilgisayar kullanım alanında eğitim görüyor.

Çocukların bedensel gelişimi için oluşturulmuş alanlarda da eğitmenler eşliğinde sportif faaliyetler yapılıyor.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin, Trakya Üniversitesinin bünyesinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Merkezde özgün uygulama koşulları sağlandığını anlatan Özcan, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz tablet bilgisayarlar aracılığıyla eğitim almaktalar ayrıca kedilerini ifade etme şansı bulmaktalar. Bahçemizdeki kondisyon merkezinde kas becerilerini geliştiriyorlar. Okulumuz, uluslararası AB projelerinde ciddi başarılar elde etti. Her dönem projeleri kabul edilen bir okul. Bu okulumuzda biz Trakya'da olmayan imkanları öğrencilerimize sağlıyoruz. Otizmli bireylerin duyusal hayatını dengelemeleri, seçimlerini yapmaları ve bunları organize etmelerinde ve duyusal uyarılara yanıt vermede sıkıntılar yaşadığını biliyoruz.

Biz burada duyu bütünleme terapisiyle çocuklarımızın özellikle duyusal tecrübelerini, nerofizyolojik adaptasyonlarını ve çocuğun duruma uygun davranışını açığa çıkarmayı sağlıyoruz. Otizmli çocukların çevresiyle olan iletişimine fayda sağlıyoruz."

Merkezde eğitim gören otizmli çocukların gelişiminde yüksek düzeyde ilerleme kaydedildiğini ifade eden Özcan, "Hiçbir şekilde iletişim kuramayan, hiçbir uyarıya tepki vermeyen çocuklarımızın bu hizmetlerden sonra kendilerine güveninin geldiğini ve çevresiyle iletişim kurduğunu görüyoruz" dedi.

Merkezin donanım açısından Trakya'daki en gelişmiş okul olduğunu dile getiren Özcan, otizmli öğrencilere dört dörtlük bir eğitim verildiğini kaydetti.

Otizmli Öğrencilere Özel Eğitim
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otizmli Öğrencilere Özel Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement