Otizmli Çocuklar Deklanşöre Basacak - Son Dakika
Güncel

Otizmli Çocuklar Deklanşöre Basacak

Otizmli Çocuklar Deklanşöre Basacak

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin hayata geçirdiği, Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edilen “Bir de bu kadrajdan bak-Look From This Fram Once Too” projesi ile Gaziosmanpaşa’da yaşayan otizmli çocuklar, dört ülkeden gelecek olan otizmli çocuklarla birlikte fotoğraf çekecek.

19.12.2013 13:03

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hayata geçirdiği, Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Bir de bu kadrajdan bak-Look From This Fram Once Too" projesi ile Gaziosmanpaşa'da yaşayan otizmli çocuklar, dört ülkeden gelecek olan otizmli çocuklarla birlikte fotoğraf çekecek. Otizmli çocukların objektifinden çıkan kareler, bir sergide görücüye çıkacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, otizmli çocukları anlamak, onları topluma kazandırmak, becerilerini ve algılarını geliştirmek için büyük bir projeye imza attı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Fotoğraf ve Gezi Kulübü ile birlikte gerçekleştirdiği, Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Bir de bu kadrajdan bak - Look From This Fram Once Too" projesi ile otizmli çocuklar fotoğraf eğitimi alarak, İngiltere, Arnavutluk, Ukrayna ve Azerbaycan'dan gelecek olan otizmli çocuklarla birlikte fotoğraf çekecek. 16 Aralık'ta gerçekleştirilecek eğitimden sonra otizmli çocuklar, çektikleri fotoğrafları bir sergide buluşturacak.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol da kursa katılan otizmli öğrencilere fotoğraf makinesi hediye etti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, projeyi hayata geçirdikleri için mutluluk duyduğunu belirterek, önceden engellilerin yok sayıldığını, toplumun onlara suçlu gözüyle baktığını söyledi.

"BU ÇOCUKLAR, BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI"

Çocukların projeyi başarıyla tamamlayacaklarını belirten Başkan Erol, "Bu bir suç değil, bu bir kader. Bu çocuklar, bu ülkenin, bu milletin çocuklarıdır. Çocuklarımız çekmiş oldukları her fotoğrafta kendi iç dünyalarının güzelliğini görecekler. Bu projenin başarılı olmasını diliyorum" dedi.

Gaziosmanpaşa Fotoğraf Kulübü Eğitmeni Abdullah Tezer ise, projenin yaz döneminde başladığını belirterek, "Projemizi Avrupa Birliği'ne sunduk. Projemiz kabul edildi. 4 ülkeden otizmli çocuklar gelecek. Şubat ayı içerisinde kısa bir eğitim yapacağız. Ardından çektiğimiz fotoğraflarla sergi açacağız" diye konuştu.

Fotoğraf makinelerini alan otizmli çocuklar da mutlu olduklarını dile getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Otizmli Çocuklar Deklanşöre Basacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement