ÖSYM 4 Aydır Sessiz - Son Dakika
Güncel

ÖSYM 4 Aydır Sessiz

ÖSYM 4 Aydır Sessiz

Yüksek Öğretim Giriş Sınavı'ndaki Kopya Skandalına ÖSYM'nin 4 Ay Boyunca 'Sessiz' Kaldığı Ortaya Çıktı.

06.09.2010 10:38

YÜKSEK Öğretim Giriş Sınavı'ndaki kopya skandalına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin 4 ay boyunca 'sessiz' kaldığı ortaya çıktı. Polisin operasyondan sonra bilgilendirdiği ÖSYM'nin iddialar üzerine harekete geçip, konuyu araştırdıktan sonra soruşturma için idari bilgi akışını sağlamadığı bildirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yapılan ihbar sonucu YGS sınavına giren öğrencilerin kopya çekeceği bilgisi üzerine başlatılan soruşturmanın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu sırada Hanefi Avcı'nın 4 aydır bizzat yürüttüğü ve KOM Şube Müdürlüğü'nün 4 aydan bu yana takip ettiği YGS'deki kopya skandalının şüphelilerine ulaşılması için yapılan çalışmalar sonuç verdi. LGS sınavının yapıldığı 11 Nisan günü Eskişehir'de Metin Gökçen'in evine yapılan baskında el konulan cep telefonundaki mesajlarda bulunan matematik bölümüne ait cevap anahtarından sonra gözaltına alındı.

ÖSYM SESSİZ

Sınav sorularının yanıtları cep telefonunda bulanan şüpheli Metin Gökçen'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasından sonra polisin derinleştirdiği araştırmada önemli ipuçlarına ulaşıldı. Türkiye'de 16 ilde belirlenen 108 isim ÖSYM Başkanlığı'na bildirilerek aralarında sınava girenlerin ortak cevaplarının belirlenmesi ve buna göre bir değerlendirilme yapılması talep edildi. Ancak polisin 4 ay önce yazdığı yazıya ÖSYM yanıt vermedi.

ORGANİZE KOPYA

Sınav sorularının doğru yanıtlarının 16 değişik ilde zincirleme olarak dağıtılmasının 'organize' olduğunu değerlendiren polis bu yöndeki çalışmalarını derinleştirdi. Sonuçların gönderildiği isimlerin mezun olduğu lise, devam ettiği dershaneleri de mercek altına alan güvenlik güçleri organizasyonda herhangi bir dini grubun etkisinin yada bir terör örgütü bağlantısı olup olmadığının üzerinde de titizlikle duruyor. Yanıtların gönderildiği cep telefonları arasındaki HTS ve analiz raporlarından harekete geçen polis, şebekenin liderini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

16 İLDE SORUŞTURMA

Mardin'in Kızıltepe ilçesine kadar uzanan soruşturma kapsamında, Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Şırnak, Mersin, Afyonkarahisar, Çanakkale, Gaziantep, Adana, Manisa, Sinop, Batman, Bursa, Kocaeli, Amasya'da belirlenen 108 isim üzerindeki soruşturma sürüyor.

Lütfü KARAKAŞ-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÖSYM 4 Aydır Sessiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement