Ostim Patlaması Kurbanı 4 Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Ostim Patlaması Kurbanı 4 Kişi Toprağa Verildi

Ostim Patlaması Kurbanı 4 Kişi Toprağa Verildi

Ostim'de Yaşamını Yitirenlerden Makine Mühendisi Dilek Gürer, Üniversite Öğrencisi Aytaç Akkaya ile Aydın ve Aydemir Çapraz Kardeşlerin Cenazeleri Toprağa Verildi.

09.02.2011 17:10

OSTİM'de meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerden Makine Mühendisi Dilek Gürer (38), üniversite öğrencisi Aytaç Akkaya (19) ile Aydın (35) ve Aydemir Çapraz (32) kardeşlerin cenazeleri toprağa verildi.

Patlamada yaşamını yitiren Makine Mühendisi Dilek Gürer için Sokullu Caddesi'ndeki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda tören düzenlendi. Törene Dilek Gürer'in annesi Sakine, ağabeyi Nihat, kardeşi Demet Gürer'in yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Ahmet Ersin, Malik Ejder Özdemir, Çetin Soysal ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da katıldı.

Cenaze töreni Alevi geleneklerine göre düzenlenirken, Gürer için burada helallik alındı dualar okundu.

TABUTTA BEYAZ DUVAK

Bu arada Gürer'in tabutuna beyaz duvak örtüldü ve beyaz güllerle donatıldı. Gürer'in cenazesi daha sonra Karşıyaka'da 42 yaşında kanserden ölen babası Halil'in mezarına defnedildi. Dilek Gürer'in annesi Sakine Gürer burada gözyaşları dökerek, "Nihat, kızımız sana geldi. Artık kızımız sana emanet. Yavrum beni bırakıp babanın yanına gittin. Nasıl dayanacağım?" diye feryat etmesi yürek yaktı. Makine Mühendisi olarak görev yapan Dilek Gürer'in, felçli olan kardeşine bakmak için bugüne kadar hiç evlenmediği ve ailenin geçimini sağladığı belirtildi.

KARDEŞLER DE TOPRAĞA VERİLDİ

Patlamada yaşamını yitiren aynı işyerinde çalışan kardeşler Aydın ile Aydemir Çapraz da Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi. Çapraz kardeşler, Karşıyaka Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Evli olan Çapraz kardeşlerden Aydın'ın 2, Aydemir'in ise 1 çocuğu bulunuyor. Cenaze töreninde Çapraz'ın ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

ARABA ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORDU

Patlamada ölen Gazi Üniversitesi öğrencisi Aytaç Akkaya da Karşıyaka mezarlığında defnedildi. Gazi Üniversitesi Çubuk Meslek Yüksek Okulu Muhasebe bölümü birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Akkaya'nın, otomobil almak için hem okuyup hem de çalıştığı kaydedildi. Akkaya için Karşıyaka Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, üniversiteden çok sayıda arkadaşları ile ailesi gözyaşı döktü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ostim Patlaması Kurbanı 4 Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement