Osmaniye'de Kurtuluşun 92. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye'de Kurtuluşun 92. Yıldönümü Kutlandı

Osmaniye\'de Kurtuluşun 92. Yıldönümü Kutlandı

Osmaniye'de düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıldönümü törenle kutlandı.

07.01.2014 13:35  Güncelleme: 13:36

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önündeki programda, Vali Vekili Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, anıta çelenk sundu.

Enverul Hamit Camisi'ndeki şehitliğin ziyaretinin ardından Devlet Bahçeli Meydanı'nda devam törende, Vali Vekili Anlar, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, vatandaşları selamladı.

Mehter takımının gösterisinden sonra konuşma yapan Kuvayımilliye Mücahitler Derneği Şube Başkanı Hasan Özdemir, Osmaniye'nin kurtuluş mücadelesini anlattı.

Belediye Başkanı Kadir Kara da kentin 92. kurtuluş yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını belirtti.

Bu günün, mukaddes olduğunu vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"92 yıl önce bugün, Osmaniye'nin yiğit insanlarının kurtuluş destanını yazdığı, bizlere bağımsızlığı armağan ettiği gündür. 7 Ocak, aziz şehitlerimizin kanlarıyla yazdığı Kurtuluş Savaşımızda bir yürek olmuş, vatan evlatlarının düşman karşısında asla eğilmeyeceğini ispatladığı gündür. 7 Ocak, namustur, ezandır, vatandır. Dünün hesaplarını kapatmayan emperyalist güçler, şimdi de bin yıllık kardeşliğimizi bozarak hain planlarını hayata geçirmek istiyor. Türlü oyunlarla memleketlerimize bela getirmek istiyorlar. Aziz milletimizin dün olduğu gibi bugün de kardeşliğimizi bozmak isteyenlere, ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı bir yumruk olup, cevap vereceğine olan imanımız tamdır."

Tören, etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesi ve halk oyunu ekibinin gösterisiyle sona erdi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaniye'de Kurtuluşun 92. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement