Osmangazi'de Okullar Hayat Oluyor - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'de Okullar Hayat Oluyor

Osmangazi\'de Okullar Hayat Oluyor

Yapılan protokolle "Okullar Hayat Olsun" projesine start verdi.

11.04.2012 08:39

Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve BESOB ile yapılan protokolle "Okullar Hayat Olsun" projesine start verdi. Kaymakamlıkta düzenlenen törende konuşan Başkan Dündar, "Belediye olarak ilçemizdeki tüm okullara ihtiyaç duyuldukça destek veriyoruz. Bu protokolle verdiğimiz destek daha kurumsal bir şekilde yürüyecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin imzaladığı protokolle başlayan "Okullar Hayat Olsun" projesi, Osmangazi'de de atılan imzalarla resmen başladı. Osmangazi Kaymakamlık makamında düzenlenen protokol törenine Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Protokol töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçe halkının daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha konforlu bir yaşam sürmesi için çalıştıklarını dile getirirken, özellikle eğitime hassasiyet gösterdiklerini kaydetti. Osmangazi Belediyesi olarak ilçedeki okulların hepsine hizmet götürdüklerinin altını çizen Başkan Dündar, ihtiyaçları imkânlar doğrultusunda azami ölçüde gidermeye çaba harcadıklarını kaydetti. 25'ten fazla okulun bahçe düzenlemesi, bahçe duvarı ve onarımlarının yapıldığını vurgulayan Başkan Dündar, "Yeni bir proje daha başlatıyoruz. 50 ana sınıfına oyun grupları konulacak. Çocuklarımızın kullanımına sunacağız. Yoğunluğu yüksek okullardan başlayarak, bunları gerçekleştireceğiz" dedi.

DESTEK KURUMSALLAŞACAK

Okullar Hayat Olsun Projesi protokolü ile okullara verilen desteğin kurumsal bir yapıya kavuşacağını anlatan Başkan Dündar bir de uyarıda bulundu; "Okullarımız taleplerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığımız aracılığı ile iletirlerse, daha düzenli bir şekilde bu işler yürür."

Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan da Osmangazi Belediyesi'ne ve Başkan Dündar'a eğitim kurumlarına verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Okulların proje ile mahallelinin kullanımına açılacağını belirten Taştan, destek veren tüm kurumların katkısı ile okulların mahallelerin kalbi haline geleceğini kaydetti.

PROJE NE GETİRİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gönüllü Belediyelerin katılımıyla 'Okullar Hayat Olsun Projesi' protokolü kapsamında okul bahçeleri yeniden düzenlenecek. Okullar hafta sonu ve tatillerde de açık kalacak. Derslik ve spor salonlarında etkinlikler düzenlenecek. Bilgisayar sınıfları ve kütüphaneler veli ve öğrencilere açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'de Okullar Hayat Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement