Osman Özgüven Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Osman Özgüven Beraat Etti

Osman Özgüven Beraat Etti

Halis Devecioğlu'nun şikâyeti üzerine ihaleye fesat karıştırmaktan yargılanan Osman Özgüven beraat etti.

07.01.2012 08:54

"Fesat değil fitne olmuş"

Dikili eski Belediye Başkanı Yüksel Uçar ve DP'li eski Belediye Meclisi Üyesi Halis Devecioğlu'nun şikâyeti üzerine ihaleye fesat karıştırmaktan yargılanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven beraat etti. Yapılan açık duruşmada bilirkişi raporunda da belirtildiği üzere ihalelerde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadığı gibi kişilere haksız kazanç sağlanmadığı ve kamu zararı olmadığı belirtildi.

Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanıklar Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Meclis Üyesi Yusuf Altıparmak ve Fen İşleri Müdürü Ali Uygan aleyhine açılan üç adet ihaleye fesat karıştırmaktan açılan kamu davası beraat ile sonuçlandı. Davada şikâyetçi olan eski Meclis Üyesi Halis Devecioğlu ve Eski Belediye Başkanı Yüksel Uçar'da hazır bulundu.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Meclis Üyesi Yusuf Altıparmak ve Fen İşleri Müdürü Ali Uygan, Bergama Ağır Ceza Mahkemesinin 2010/91 E.sayılı dosyası ile haklarında Park, bahçe, bakım, onarım ve çöp toplama, nakil işi ihaleleri dolayısıyla ayrı ayrı üç İhaleye fesat karıştırma suçundan yargılanmaları yapıldı. Yapılan açık duruşmada bilirkişi raporunda da belirtildiği üzere ihalelerde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadığı gibi kişilere haksız kazanç sağlanmadığı ve kamu zararı olmadığı belirtildi. Savcının da beraat yönündeki görüşüne katılan mahkeme heyeti Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Fen İşleri Müdürü Ali Uygan ve Belediye Başkan Vekili Meclis Üyesi Yusuf Altıparmak hakkında beraat kararı verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osman Özgüven Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement