Ortopedi Firmasından İzmirli Gaziye Suçlama - Son Dakika
Güncel

Ortopedi Firmasından İzmirli Gaziye Suçlama

Ortopedi Firmasından İzmirli Gaziye Suçlama

İzmirli gazi Bülent Kocaoğlan, daha iyi yürümek için 135 bin TL'ye taktırdığı protez bacağın bedelini 7 ay boyunca SGK'dan alamayınca, kredi çekip peşinat olarak verdiği 50 bin TL için bankakan haciz işlemleri başlatıldı.

01.11.2014 16:36

İzmirli gazi Bülent Kocaoğlan, daha iyi yürümek için 135 bin TL'ye taktırdığı protez bacağın bedelini 7 ay boyunca SGK'dan alamayınca, kredi çekip peşinat olarak verdiği 50 bin TL için bankakan haciz işlemleri başlatıldı. SGK, yönetmelik uyarınca 135 Bin TL yerine 98 Bin TL ödeme yapınca Bülent Kocaoğlan, protez bedelinin tamamını firmaya ödeyemedi. Bunun üzerine hareket geçen firma kendilerine peşinat ödemesi yapmamakla suçladığı gazi hakkında toplam 85 bin TL'lik icra takip işlemi başlattı.

Kiraz İlçesi'nde oturan Bülent Kocaoğlan, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki karakola 1996 yılı Temmuz ayında PKK'lı grubun saldırısında ağır yaralandı. 16 askerin şehit olduğu çatışmada, Bülent Kocaoğlan da sol bacağını kaybetti. Halen Kiraz'da oturan emekli, 3 çocuk babası Kocaoğlan, torba yasa ile geçen gazilerin en gelişmiş protezi kullanabilme hakkından yararlandı. Yıllarden bu yana kullandığı eski tip protezini geçen Nisan ayında 135 bin lira değerinde gelişmiş protezle değiştirdi. SGK'nın ödemeyi daha sonra yapacağı için bankadan 50 bin lira kredi çekip medikal firmasına ödedi. Ancak SGK bir türlü ödemeyi yapmayınca, gaziye 50 bin liralık kredi borcu için icra takibi başladı. Bülent Kocaoğlan'ın durumuna ilişkin gazete ve televizyonlarda haberlerin yayınlanması ile birçok kurum harekete geçti. Aylardan bu yana bitmeyen incelemesini sonuçlandıran SGK, yeni düzenlemeyle üst sınır olarak belirlenen 98 bin TL için ödeme kararı çıkardı. Bu para da, banka hesabına yatırıldı. Gazi Bülent Kocaoğlan da, bu paranın 50 Bin TL'lik bölümünü firmaya yatırdı, kalanıyla kredi borçlarını kapattı.

FİRMA İCRA TAKİBİ BAŞLATTI

Bu gelişmelerin ardından Bülent Kocaoğlan'ın kendilere olan borcu kapatmadığı gerekçesiyle protez bacağın satın alındığı ve takıldığı İzmir'deki Teknik Ortopedi firması da, gazi için icra takibi başlattı. Borçlarını tahsil etmek için icra takip başvurusunda bulunan protez firmasının sahibi Mustafa Ünlü, işyerinde açıklamalarda bulundu. Gazi Bülent Kocaoğlan'dan peşinat almadığını belirten Ünlü, şöyle dedi:

"Yıllardır bu konuda araştırmalar yaptım. Yurt dışında bulundum. Bülent Kocaoğlan da uzun yıllardır hastam. Kendisine birkaç kez aynı yekilde protez bacak taktık. Ancak bu kez kendisi bize bir ödeme yapmadı. Haberin ardından SGK denetmenleri de gelip firmamıza baktı ödeme belgesi bulamadılar. SGK'nın yatırdığı paradan 50 bin TL bizim hesaba yatırınca kalan 85 Bin TL'lik bölümü ödemedi. Bu nedenle icra takibi başlattık."

Soruları da yanıtlayan ve sadece icra takibi için dava açtıklarını söyleyen Mustafa Ünlü, "Biz 85 bin TL istiyoruz. SGK 98 Bin TL verdi. O zaman da, Bülent Kocaoğlan, 35 bin TL'yi almak için SGK'ya mı dava açar kime açar bilmiyorum" dedi.

Protez firmasının sahibinin açıklamalarının ardından iddialara cevap veren Gazi Bülent Kocaoğlan, o tarihte 50 bin TL verdiğini ancak, makbuz almadığını belirtirken, şöyle dedi:

"Bana 135 bin TL'lik protezi teslim ettiler. Ben de almadım. Hesabıma 98 Bin TL yatınca, 50 Bin TL'sini kendilerinhe yatırdım. 37 Bin TL'nin peşine düştüler. Bana onlarca mesaj attılar. Hatta protezin değerli olan parçalarının para yatmadığı için geri istediler. Yani beni zor durumda bırakmak istediler. Ama bana gönderdikleri onlarca mesajlarında hep 37 bin TL istiyorlar, neden 85 Bin TL istemiyorlar? Çünkü biliyorlar ki ben o parayı verdim onlara. Bunlar SGK ile görüşüp paramını bile ne zaman ödeneceğini bilen kişiler. Bir de bu haber gazetelere çıktığı zaman neden açıklama yapmadılar. Biz bu parayı almadık diye. Ama 37 bin TL'yi devlet bana vermediği için ben de onlara veremedim bütün sorun buradan çıkıyor." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortopedi Firmasından İzmirli Gaziye Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement