Ormancılardan Atama Yönetmeliği Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Ormancılardan Atama Yönetmeliği Tepkisi

Ormancılardan Atama Yönetmeliği Tepkisi

Denizli'de, Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) üyesi orman muhafaza memurları, il dışına atanmalarına da kapsayan yeni Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne tepki gösterdi.

20.03.2013 14:42

Denizli'de, Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) üyesi orman muhafaza memurları, il dışına atanmalarına da kapsayan yeni Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne tepki gösterdi. Ormancılar, yönetmelik nedeniyle aileleriyle birlikte mağduriyet yaşayacakları ileri sürdü.

Basın Merkezi'nde toplantı düzenleyen TOÇ BİR-SEN Denizli Şube Başkanı Osman Tavşan, Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin, ormanları koruyan binlerce muhafaza memurunun çalışma yerinden koparacağını ileri sürüp, iş verimliliğini de düşüreceğini iddia etti. Yaklaşık 20 orman muhafaza memurunun katıldığı toplantıda orman korucuları, 'Orman bize, biz kime emanetiz', 'Zorla atama beni, sandıkta hesap ederim seni', 'İzmarit ormanı, yönetmelik bizi' yazılı dövizler açtı.

TOÇ BİR-SEN Denizli Şube Başkanı Osman Tavşan, orman muhafaza memurlarının yaz kış, gece gündüz demeden, ailelerinden günlerce ayrı kalarak, can güvenlikleri olmadan ormanları koruduğunu ve gözetlediğini belirterek, "Ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal tarafların görüş ve önerilerini dikkate almadan ortaya koyduğu bu oldubitti yönetmeliği, yeni düzenleme yapılmadan uygulamaya konulmasının kabul edilebilir tarafı yoktur. Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ni günün koşullarına uygun olarak yeniden düzenlenmesini istiyoruz" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ormancılardan Atama Yönetmeliği Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement