Orhan Narinç'ten Türk Halk Müziği Konseri - Son Dakika
Güncel

Orhan Narinç'ten Türk Halk Müziği Konseri

Orhan Narinç\'ten Türk Halk Müziği Konseri

Çatalca Belediyesi 14. Erguvan Festivali kapsamında düzenlenen konserlere festivalin yedinci gecesinde bir yenisi daha eklendi.

02.09.2013 10:44

Aslıtolia ve Çatalca Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından festival sahnesi Türk halk müziği sanatçısı Orhan Narinç'i ağırladı.

Çatalca'da Erguvan Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin yedinci gecesinde Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan festival sahnesi ilk olarak Aslıtolia ve Çatalca Belediyesi halk oyunları ekiplerin performanslarıyla renklendi. Çeşitli yörelerden oyunların oynandığı gösteri farklı koreografileriyle dikkat çekti. İzleyenlerin beğenisini kazanan gösteri bolca alkış aldı.

Halk oyunları gösterisinin ardından sahneye Türk halk müziği sanatçısı Orhan Narinç çıktı. Sevilen türküleri seslendiren sanatçı, dinleyicilere eğlenceli bir konser dinletti. Konserin sürprizi sevilen sanatçı Özlem İlgen'di. Konserin ortalarına doğru Orhan Narinç'in davetini kırmayarak sahneye çıkan Özlem İlgen, türkülere eşlik etti. Orhan Narinç ve Özlem İlgen düetleri dinleyicileri mest etti. Dinleyenlerin coşkuyla eğlendiği konserin bir bölümünde sahnenin önünde halaylar çekildi.

BELEDİYE BAŞKANI CEM KARA: "ÇATALCA İNSANININ GÖNLÜ SEVGİYLE DOLUDUR"

Konserin sona ermesiyle sahneye çıkan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kısa bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında Çatalca'daki demokrasi ve özgürlük ortamından bahsetti: "Gerçek demokrasi ve özgürlüğün en güzel örnekleri Çatalca insanıdır. Festival alanında yüze yakın standımız var. Türkiye'nin her yerinden esnaf arkadaşlarımız gelmiş, alınlarının teriyle para kazanmaya çalışıyorlar. Bu güzel ilçede her insan, hangi fikirden, düşünceden olursa olsun, birbirine saygılı, esnafına saygılı, komşusuna saygılıdır. Festivalin yedinci günündeyiz. Bir tane hırsızlık, bir tane uğursuzluk, söylenmiş bir tane kötü söz, bir kem göz yok. İşte görmek istediğimiz Çatalca, örnek olması gereken Çatalca bu.

Çatalca insanının gönlü sevgiyle doludur. Hepinizle, hepimizle gurur duyuyorum. Biz bu ilçeye tek ünlü sanatçı getirmesek dahi, kendi potansiyelimizle burada bir ay festival yaparız. Çatalca Belediyesi kurslarında bağlama hocası olarak eğitim veren Orhan Narinç Hocama bu güzel akşam için teşekkür ederim." diyerek konuşmasını sonlandıran Belediye Başkanı Cem Kara konsere renk katan Özlem İlgen'e de teşekkür etti ve Orhan Narinç'e bir plaket verdi. Konsere CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer ve Erhan Güzel katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orhan Narinç'ten Türk Halk Müziği Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement