Organlarıyla 4 Çocuğu Hayata Bağlayan Ali Utku'nun Adı Okulda Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Organlarıyla 4 Çocuğu Hayata Bağlayan Ali Utku'nun Adı Okulda Yaşayacak

Organlarıyla 4 Çocuğu Hayata Bağlayan Ali Utku\'nun Adı Okulda Yaşayacak

Adana'da beynindeki tümör nedeniyle hastanede hayatını kaybeden ve organları bağışlanan 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'in adı, açılışı yapılan anaokuluna verildi

28.06.2013 15:22

Adana'da beynindeki tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve bağışlanan organları sayesinde 4 çocuğun hayata bağlanmasını sağlayan 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'in adı, açılışı yapılan anaokuluna verildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, merkez Yüreğir ilçesi Yamaçlı Mahallesi'ndeki anaokulunun açılışında yaptığı konuşmada, Ali Utku Yücel'i rahmetle andıklarını söyledi.

Ali Utku'nun ölümüyle birkaç miras bıraktığını ve bunlardan birinin de bağışlanan organları olduğunu belirten Vali Coş, bu organların, nakledildiği yeni bedenlere hayat vermeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Ali Utku'nun hastalığı sürecinde sevgi ve toplumsal dayanışma gibi önemli kavramları bir kez daha hatırladıklarını dile getiren Coş, "Dolayısıyla toplumsal dayanışma, paylaşma ve sevgi gibi toplumun temelini oluşturan özellikleri, rahmetli Ali Utku'nun şahsında ve hastalığında daha iyi bellememiz ve algılamamız mümkün oldu. O, adeta bu kavramların bir simgesi ve sembolu oldu. Onu rahmetle yadediyoruz. Ali Utku'nun hatırasının bu okulda yaşayacak olması bizi mutlu edecek" dedi.

Ali Utku'nun babası, ailesi ve Adana Demirspor ile olan bağlarını da bu okula isim verirken yaşatmak istediklerini vurgulayan Coş, "Ali Utku'nun Adana Demirspor'a olan tutkusundan dolayı 'Mavi Çocuk' diye anıldığını bildiğimiz için anaokuluna 'Mavi Çocuk Utku Anaokulu' ismi vermeyi uygun bulduk" diye konuştu.

Ali Utku'nun babası gazeteci Kemal Yücel de oğlunun adının anaokuluna verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Okulun açılışına katılarak kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Yücel, şöyle kunuştu:

"Biliyorum ki Ali Uku'nun yüreği burada benimle ve sizlerle birlikte. Onun adı ve anısının bir okulda yaşacak olmasından dolayı başta Vali Hüseyin Avni Coş ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ali Utku, 4 ay önce aramızdan ayrıldı. Aramızdan ayrılışı bugün olduğu gibi Cuma idi. Onun aramızdan ayrılmasının acısı yüreğimde dinmeyecek. Ali Utku'nun organları ile 4 çocuk hayat bulmuştu. Utku'nun kalbinin nakledildiği Melek'i hastanede ziyaret ettim. Karşılaştığımızda aramızda 25 metre vardır. Gözlerimiz birbirine kenetlenmişti. Birkaç dakika konuşmadan baktık. Gözlerinde gülümseme vardı. Beyni, 'bu amcayı bir yerden tanıyacağım' diyordu. Kalbi mesaj gönderdi ve 'baba bak ben buradayım' diyordu. Organ bağışının önemi bu bakımdan önemli. Sizden bir parçanın orada olduğunu ve birilerine hayat verdiğini asla unutmayın. Bu duyguyu yaşamak bile organ bağışı yapmaya yeterli."

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Selamet'in de katıldığı törende Vali Coş ve Ali Utku'nun babası Kemal Yücel ile davetliler okulun açılışını yaptı. Ali Utku Yücel'in arkadaşlarının da hazır bulunduğu açılışın ardından katılımcılar sınıfları gezerek çocuklara hediye verdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Organlarıyla 4 Çocuğu Hayata Bağlayan Ali Utku'nun Adı Okulda Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement