Ören Bayan Cinayeti" Davası'nda 4 Ağırlaştırılmış Müebbet, 26 Yıl da Hapis Cezası Çıktı (2) - Son Dakika
Güncel

Ören Bayan Cinayeti" Davası'nda 4 Ağırlaştırılmış Müebbet, 26 Yıl da Hapis Cezası Çıktı (2)

Ören Bayan Cinayeti" Davası\'nda 4 Ağırlaştırılmış Müebbet, 26 Yıl da Hapis Cezası Çıktı (2)

Kocaya "Yağma" suçundan da 13'er yıl hapis cezası verdi.

11.03.2016 17:43

Kocaya "Yağma" suçundan da 13'er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanıkların cezalarında herhangi bir indirim yapmadı.

AĞZINDA 3 JİLET TAŞIMIŞ

Öte yandan Jandarmanın tuttuğu tutanak da karara geçildi. Jandarmanın tutanağına göre, müzakere odasında mahkeme heyeti karar için görüşmeler devam ettiği sırada Jandarma Komutanı Hüseyin Karakaya, tutuklu sanık Farkhodjon Yusupova'nın ağzında jilet olduğunu fark etti. Farkhodjon Yusupova ağzındaki jiletlerden 2 tanesini çıkarttı, ancak bir tanesini vermemekte ısrar etti. Bir süre sonra Farkhodjon Yusupova 3 jileti de ağzından çıkardı. Jiletlerin ağzından çıkarılmasının ardından Farkhodjon Yusupova'nın salona alındı ve karar yüzüne okundu.

KARAKO AİLESİ ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Kararın ardından öldürülen Karako çiftinin oğlu İzzet Karako ile kızı Raika Kamhi bir birlerine sarılarak sevinç gözyaşı döktü. Çıkan karardan mutlu oldukları görülen İzzet Karako ile kızı Raika Kamhi konuşmak istemediklerini belirtti, açıklamayı ise avukatları yaptı.

Adliye önünde açıklama yapan Karako Ailesi'nin avukatı Muhuttin Topaloğlu davanın karara bağlandığını belirterek, "İddia makamının esas hakkındaki mütalaasında da olduğu gibi, mahkeme her iki sanığa da öldürülen 2 kişiyle ilgili 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ayrıca evdeki mevcut para ve ziynet eşyalarının çalınması nedeniyle de gasp suçundan 13'er yıl ceza verdi" dedi.

"KARAR JİLETLER AĞIZDAN ALINDIKTAN SONRA AÇIKLANDI"

Avukat Topaloğlu, sanık Farkhodjon Yusupov'un duruşma başından beri ağzında 3 adet jilet bulundurduğunun tespit edildiğini belirterek, "Duruşma akabinde ağzının içinde 3 tane jilet tespit eden jandarma görevlileri bu jiletleri ağzından almaya çalıştı. 2 tanesi alındı fakat bir tanesi alınamayınca bir hayli uğraşıldı. Tamamı alındıktan sonra duruşma salonuna alındık. Karar da bundan sonra verildi" diye konuştu.

"TAHMİNİMİZCE BİZLERE BİR SALDIRI PLANLIYORDU"

Karako Ailesi'nin diğer avukatı Birsen Baş Topaloğlu da jilet konusunda şikayette bulunacaklarını belirterek, "Tahminimize göre eğer eşine bir ceza çıkması halinde bizlere bir saldırı planlıyordu. Çünkü duruşmalarda tarafımıza yönelik tutumları, bakışları korkutmaya yönelikti. Bu sebeple heyet bize kararı açıklarken yerimizde değil, güvenlik nedeniyle daha arkada bize kararı açıkladı. Bu konuda gerek kendimizle ilgili gerekse de müdahil olan müvekkillerimizle ilgili suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ören Bayan Cinayeti' Davası'nda 4 Ağırlaştırılmış Müebbet, 26 Yıl da Hapis Cezası Çıktı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement