Ordu'da 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Ordu'da 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu

Ordu\'da 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu, Ünye Yunus Emre Külliyesi'nde yapılan programla başladı.

04.05.2018 19:38

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu, Ünye Yunus Emre Külliyesi'nde yapılan programla başladı.

Türk mutasavvıfı, Hak aşığı ve Türk dilinin usta yorumcusu Yunus Emre, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl "Her Dem Yeniden Doğarız" temasıyla düzenlenen 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu ile anılmaya başlandı.

Ünye Yunus Emre Külliyesi'nde Tasavvuf Musikisi ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, yaptığı konuşmada, Ünye ve Ordu'da Yunus Emre ve kültürel alanda yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Yunus'u anlatmanın, ona sahip çıkmanın ve ona emek harcamanın önemine vurgu yapan Civelek, "Yunus Emre'nin ölümünden sonra Anadolu'nun birçok yerinde makam mezarları oluşmuştur. Bunlardan biri de Ünye ilçemizdedir. Yunus Emre'yi anmak, onun dünyasını anlamaya çalışmak kültür dünyamıza mütevazı bir katkı sunmak adına bu sempozyumun önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan ise, Yunus Emre'nin Ünye'de sevildiğini ve sahip çıkıldığını vurguladı.

Argan, hizmetlerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ünye Belediyesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ünye Yunus Emre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Civelek'e plaket takdim etti.

Ünye'de 4 Mayıs tarihinde başlayan program, 5 Mayıs tarihlerinde Fatsa ve Altınordu'da düzenlenecek programlarla devam edecek.

Programa, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıç, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu, Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum ve birim amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da 4. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement