Onlarca Kan Bağışında Bulunanlar Onurlandırıldı - Son Dakika
Güncel

Onlarca Kan Bağışında Bulunanlar Onurlandırıldı

Onlarca Kan Bağışında Bulunanlar Onurlandırıldı

Türk Kızılayı tarafından, gönüllü ve düzenli olarak onlarca defa kan bağışında bulunan 108 kişi plaket ve madalyalarle ödüllendirildi.

16.06.2015 10:39

Türk Kızılayı tarafından, gönüllü ve düzenli olarak onlarca defa kan bağışında bulunan 108 kişi plaket ve madalyalarle ödüllendirildi.

Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi, AB0 kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Karl Landsteiner'in doğum günü olan 14 Haziran "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü"nü, Öğretmenevi'nde düzenlenen madalya töreniyle kutladı. Eskişehir Kan Bağış Merkezi tarafından, törende 45 ve daha fazla kez kan bağışında bulunan 13 kişiye plaket, 35 kez kan bağışında bulunan 29 kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 66 kişiye ise gümüş madalya takdim edildi.

"SİZİNKİ KAN VERMEK DEĞİL, CAN VERMEKTİR"

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, toplantılara birkaç senedir özel sebeplerden dolayı katıldığını söyledi. 1980 yılından bu yana mücadele edenlerden birisi olduğunu ifade eden Günay, o yıl çok yakın bir hastası için kan peşinde koşanlardan biri olduğunu vurguladı. Kan ararken verdiği mücadeleyi hatırladığını belirten Günay, "Kan bulamayınca yaşadığım sıkıntıları hatırlıyorum. O sırada 2 tane çalışan insanın Hızır gibi yetişip kanlarını verdiğini hatırlıyorum. Sizin yaptığınız işin kıymetini yaşamış biriyim. O yüzden sizinki kan vermek değil, can vermektir. 'Çok veren maldan, az veren candan' denir ya. Sizinki can vermektir. O nedenle yaptığınız iş çok saygıdeğer bir iştir. 10 senedir Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz artık kan ihtiyacımızı Kızılay aracılığı ile karşılamaya ve onun aracılığı ile yerine ulaştırmaya karar verdik. Bu ne kadar büyük bir onur aslında. Devlet bir derneğe güveniyor. Kızılay'ı 1868'den beri o kadar yanımızda ve içimizde görüyoruz ki devletimizin dışında saymıyoruz artık. O nedenle herkes rahat rahat kalkıp kanlarını veriyor. Tekrar can verenleri kutluyorum, sağlıklı mutlu huzurlu bir yaşam diliyorum. Sağlığınız sürsün, kan vermeye de devam edin" dedi.

"BUNLAR KAN VERENLERE İYİ BİR İŞ YAPTIKLARINI HATIRLATACAK NİŞANELER"

Törende 13 tane plaket, 29 tane altın, 66 tane gümüş madalya takdiminde bulunduklarını bildiren Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi Müdürü Mustafa Sabri Akaoğlu, bu sayıların her sene artarak devam ettiğini aktardı. Akaoğlu, "Gönüllü kan bağışçımız arttıkça bu sayılar da her geçen yıl madalya sayıları anlamında da artıyor. 14 Haziran kutlamaları esasında bu verdiklerimiz. Madalya törenlerimizi eskiden de yapıyorduk belirli tarihlerde ama 14 Haziran Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü olarak belirlendi. Bu kan bağışlarının özel bir günü. Bugünde de biz teşekkürlerimizi onların hak ettikleri madalyaları takdim ederek, kendilerine teşekkür etme fırsatı bulduğumuz için çok iyi anlam ifade ediyor bizim için. Bunlar tabi ki Kızılay'ın vermiş olduğu kanın karşılığı değil tabi ki, bir anı olarak bir nişane onlara baktıkları zaman iyi bir iş yaptıklarını hatırlatacak sembolik anlamda hediyeler" ifadelerini kullandı.

Törende 49 ünite kan vererek plaket alan 54 yaşındaki Abdürrezak Tepe ise şunları dile getirdi:

"Kan demek benim için bir hayat demek, bir yaşam demek, bir insana can vermek demek. Belki maddi olarak yapamıyorum ama, en azından bedenimden bir şeyler verip insanların hayatını kurtarabiliyorsam ne mutlu bana. Hastaneler içerisinde binlerce insan var. Bunlar içerisinde kan lazım olan insanlar var. Bunları da göz önünde tutmak lazım." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Onlarca Kan Bağışında Bulunanlar Onurlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement