Öncü Türk Kadınları Manisa'da - Son Dakika
Güncel

Öncü Türk Kadınları Manisa'da

Öncü Türk Kadınları Manisa\'da

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği ve Manisa Belediyesi işbirliği ile, "Öncü Türk Kadınları Sergisi" düzenlendi.

05.03.2013 08:57  Güncelleme: 09:02

Serginin açılışına Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Vali yardımcısı Turgay Ergin'in eşi, CHP Manisa Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, Taytanlı İlhan İlköğretim Okulu Müdürü Yener Tekin, Dernek Başkanı Emel Tokuyan, dernek üyeleri ve Manisalılar katıldı.

Açılışın ardından katılımcılar sergiyi gezerken, çelist Avşar Şahinkaya'nın melodileri salondakilere eşlik etti. Manisa'da bir çok kültürel etkinlik düzenlemiş olan Aktiffelsefe Manisa Şubesi, "Öncü Türk Kadınları" sergisi kapsamında çağdaş Türkiye'mizin ilk ışıkları olan cesur kadınlarımızın hayatları ve fotoğraflarını Manisalılarla paylaştı. Sergide yer alan "Öncü Türk Kadınları":

İlk kadın Opera Sanatçısı Semiha Berksoy

İlk kadın Öğretmen Refet Angın

İlk kadın Ressam Müfide Kadri

İlk kadın Savaş Pilotu Sabiha Gökçen

İlk kadın Sanatçı Afife Jale

İlk kadın Avukat Süreyya Ağaoğlu

İlk kadın Roman Yazarı Fatma Aliye

İlk kadın Kadın Hakları Savunucusu Nezihe Muhiddin

İlk kadın Dünya Güzeli Keriman Halis

İlk kadın Doktor Safiye Ali

'BEN DE YAPABİLİRİM'

Basın mensupları ile bir röportaj yapan Aktiffelsefe Derneği Manisa Şubesi Başkanı Emel Tokuyan

"Tarih boyunca filozoflar bir çok şeyi sorgulamış, kendilerini ve dünyayı daha iyiye götürmek için ilk adımlar atmışlardır. Her insanın içinde gerçekleştirilmeyi bekleyen bir potansiyel vardır. İnsan kendi alanında ilk adım atanları görünce, kendi içinde 'ben de yapabilirim' duygusunu yaşıyor. Biz bu sergiyi açarak adım atmak isteyenlere ilham vermek istedik. Buradaki Türk kadınları da kendi alanlarında öncü olmuşlardır. Bizler onları örnek alarak kendi yapmak istediğimiz işlerde daha cesur adımlar atabiliriz. "dedi ve 2-8 Mart tarihlerinde 14.00-21.30 saatleri arasında serginin açık olduğunu ve tüm Manisalıları beklediklerini ekledi.

TANITIM

Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. "Yeni Yüksektepe" kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler.

Yeni Yüksektepe'nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır.

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır.

Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öncü Türk Kadınları Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement