Ömer Özcan Kent Konseyini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Ömer Özcan Kent Konseyini Ziyaret Etti

Ömer Özcan Kent Konseyini Ziyaret Etti

Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

13.04.2013 12:55  Güncelleme: 12:56

Yeni düzenleme ile İl Özel İdarelerinin sorumluluk alanlarının Büyükşehir Belediyelerine devredilmesi konusuna değinen Özcan, geçiş süreci için gerekli hazırlıkların yapıldığını, 31 Aralık tarihine kadar tavsiye sürecini tamamlamayı düşündüklerini ifade etti.

Özcan, İl Özel İdarelerinin sorumlulukları altında bulunan köylerin alt yapısı her ne kadar tam da olsa Büyükşehir Belediyelerinin sorumluluğuna geçince tekrar çalışma yapılmalı. Belediye alt yapı ve diğer konularda, GASKİ içme suyu şebekesi konusunda çalışmalarını revize etmelidir.

Şu an 30'a yakın köyde GASKİ'nin planlamasıyla kanalizasyon, alt yapı konularında çalışma yapıyoruz. Bütün hizmetlerin uzun soluklu olması büyük önem arz ediyor dedi.

İl Özel İdaresi olarak bütün iş ve işlemlerinin dijital ortamda kayıtlı olduğunu söyleyen Özcan, Bu arşivi Belediyeye açabiliriz. Belediyenin yapacağı çalışmalar için bu arşivler ön hazırlık niteliği taşıyacaktır diye konuştu.

Şehrin merkezinde bulunan eski adliye binasının yeni Vilayet Binası olarak düşünüldüğünü dile getiren Ömer Özcan, "Eski Adliye Binası, Vilayet Binası olarak düşünülüyor. Öncelikle binanın güçlendirme çalışmaları yapılmalı, bunun için 18 Nisan tarihinde ihalesi yapılacak. Bina büyük olduğu için Vilayet Binasında boş yer çok olacak. Bu boşluklar farklı şekilde değerlendirilebilir. Kent Konseyi bu binada yer alabilir. Kent Konseyi'nin de vitrini olmalı. Gaziantep kent kimliği olan bir şehir" diye ifade etti.

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, "Büyükşehirlere ağabey rolü belirlendi. Küçük kardeşlerin de sözü var ama son söz Büyükşehirin" dedi.

Kentin, ulaşım sorunu olduğunu belirten Binici, Bunun için çalışmalar olduğunu, çocuk hastanesinden, çevre yoluna ve Başpınar'a bağlantı sağlanacak çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Binici, "Kent içinde de kaliteli, düzenli bir ulaşım hizmeti sağlanabilmesi için ulaşımda bir havuz sistemi uygulanacak. Tek kart ile dolmuş, otobüs ve tramvaydan Gaziantep halkı yararlanabilecek. Yılsonuna kadar üçüncü tramvay hattının tamamlanması ile Gaziantep ulaşımda büyük bir rahatlığa kavuşacaktır.

Yeni düzenleme ile köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim birimlerinin sorunlarının gerekli alt yapı çalışmaların yürütülmesinde Büyükşehir Belediyemize ve İl Genel Meclisimize büyük görevler düşmektedir. Bu geçişin sorunsuz olması bu yapılacak çalışmalara bağladır" diye konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Binici, "Genel sekreterimizin önümüzdeki süreçte buradaki başarılı çalışmalarının sonunda daha yetkin görevlerde görmeyi arzuluyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ömer Özcan Kent Konseyini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement