Ombudsmana 6 Ayda 6 Bin Şikayet - Son Dakika
Güncel

Ombudsmana 6 Ayda 6 Bin Şikayet

Ombudsmana 6 Ayda 6 Bin Şikayet

Kamu ile idare arasında sorunların çözümü için 6 ay önce kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu ombudsmanlarına, 'evlilik programında yüzüme bakmadıklar' ya da 'basketbol potası çok ses çıkarıyor' gibi ilginç şikayetlerin de aralarında bulunduğu toplam...

11.10.2013 10:42

Kamu ile idare arasında sorunların çözümü için 6 ay önce kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu ombudsmanlarına, 'evlilik programında yüzüme bakmadıklar' ya da 'basketbol potası çok ses çıkarıyor' gibi ilginç şikayetlerin de aralarında bulunduğu toplam 6 bin şikayet iletildi.

6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu kapsamında, kamu ile idarenin her türlü eylem, işlem, tutum ve davranışlarını, insan haklarına dayalı, adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden inceleme, araştırma ve önerilerde bulunmak üzere kurulan ve 29 Mart 2013 tarihinden itibaren şikayet alımına başlayan Kamu Denetçiliği Kurumu'na, bugüne kadar binlerce şikayet başvurusu yapıldı.

67 KADROYA 3 BİN BAŞVURU

Kamu denetçiliği konusunda bilgi veren kamu denetçisi (ombudsman) Zekeriya Aslan, 67 kişilik uzman kadrosu için 3 bin müracaat olduğunu ve 50'ye yakın uzman yardımcısı alımı yapılacağını söyledi. Zekeriya Aslan, kanuna bakıldığında neredeyse tüm sorunların kendilerini ilgilendirdiğini, yaklaşık 6 aylık sürede 6 bini aşkın şikayet aldıklarını dile getirdi.

'BASKETBOL POTASI ÇOK SES ÇIKARIYOR'

Şikayetlerde kamu personeli rejimi, atama kararlarında ciddi haksızlık iddiası, SGK işlemleri, enerji dağıtım şirketleri gibi konuların başı çektiğini belirten Zekeriya Aslan, ilginç şikayetlerden de örnekler verdi. Ombudsman Aslan, Ankara'da bir kadının evinin yakınındaki okulun bahçesinde bulunan basketbol potasının çok ses çıkardığı şikayetinde bulunduğunu, konuyu ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ileterek, daha sessiz bir sistem uygulanmasını istediklerini anlattı.

'YÜZÜME BİLE BAKMADILAR'

Bir diğer ilginç şikayet, bir televizyon kanalında yayınlanan evlilik programına ilişkin oldu. Aslan, evlilik programına katılmak için başvuran bir kişinin davet edilmesine rağmen gittiğinde yüzüne bile bakılmadığı, yol parasını verilmediği şikayetinde bulunduğunu söyledi. Ombudsman Zekeriya Aslan, bu konuda da ilgili program yapımcılarına, bu tür durumlara dikkat edilmesi yönünde tavsiyede bulunduklarını ifade etti.

MİLLETVEKİLLERİNİ ŞİKAYET ETTİ

Ankara'da bir memurdan, randevu talep etmesine rağmen Ankara milletvekilleriyle görüşemediği yönünde şikayet aldıklarını dile getiren Aslan, bu sorunun çözümü için "Biz memur arkadaşımızın bu şikayeti üzerine Ankara milletvekillerimize telefonla konuyu ilettik ve görüşmelerini sağladık" dedi.

EN ÇOK ŞİKAYET İSTANBUL'DAN

İl olarak en çok şikayetin İstanbul'dan geldiğini belirten Zekeriya Aslan, Karadeniz'den gelen şikayetlerinse avukat desteği alınarak yapıldığını söyledi ve Karadenizlileri tebrik etti. Aslan, Kamu Denetçiliği Kurumu henüz yeni olduğu için nüfusun ancak yüzde 10'u tarafından bilindiğine dikkati çekerek, ücretsiz ve 6 ay içinde belirtilen sorunu çözmekle yükümlü olduklarını anımsattı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ombudsmana 6 Ayda 6 Bin Şikayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement