Ölüm Nedenleri Havasızlık Ama... - Son Dakika
Güncel

Ölüm Nedenleri Havasızlık Ama...

Ölüm Nedenleri Havasızlık Ama...

4 Kardeşin Derin Dondurucuda Son Bulan Yaşamları Geride Birçok Şüphe Bıraktı

01.09.2010 08:32  Güncelleme: 11:04

Konya'da derin dondurucu içinde ölü olarak bulunan 4 kardeşin ön otopsi sonucuna göre ölüm nedeni havasız kalmaları. Ancak amca Mustafa Üçer, aklına takılan soruları sıralıyor

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesinde, kullanılmayan bir evde, derin dondurucu içinde ölü olarak bulunan 4 kardeşin cenazeleri, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından, ailelerine teslim edildi. Ön otopsi sonuçlarına göre, 4 kardeşin havasız kalarak hayatlarını kaybettiği ve şüpheli bir durumun olmadığı belirtilirken, çocukların amcası Mustafa Üçer ise soruyor: "Dolapta 3-4 saat kalmışlar. Benim mantığım almıyor, o dolabın kapağı nasıl kapandı? Çocuklar oraya nasıl girdi? Kapıyı üzerlerine nasıl örttüler?

Bu çocuklar o dolaba nasıl sığdı?"

Keçiören'deki Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemi, dün öğle saatlerinde tamamlandı. Cenazeler, kapı önünde bekleyen çocukların amcası Mustafa Üçer ve Ak Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz tarafından teslim alındı. Daha sonra da toprağa verilmek üzere Konya'ya gönderildi.

Otopsinin ardından yapılan ilk belirlemelerde, 4 kardeşin kaldıkları dolabın içinde havasızlıktan dolayı hayatlarını kaybettiği ve ölüm olayına ilişkin şüpheli bir durumun olmadığı kaydedildi. Adli Tıp Kurumu yetkilileri, kesin raporu, cesetlerden alınan kan ve doku örneklerinin incelenmesinin ardından hazırlayacak.

Çocuklar nasıl sığdı?

Ön otopsi sonuçları çocukların "havasızlık"tan dolayı hayatlarını kaybettiğini gösterirken, amca Mustafa Üçer ise şüpheli durumun hâlâ devam ettiğini söyledi.

Üçer, "Dolapta 3-4 saat kalmışlar. Benim mantığım almıyor, o dolabın kapağı nasıl kapandı? Çocuklar oraya nasıl girdi? Kapıyı üzerlerine nasıl örttüler? Onları bulduklarında iki büklüm yatıyorlarmış. Tek şüphem, bu çocuklar o dolaba nasıl sığdı" diye konuştu. Çocukların babası Mehmet Üçer'in kimseyle husumetinin olmadığını belirten Üçer, "Kardeşim karıncayı incitmez" dedi.

Kardeşinin yaşadığı evin bulunduğu bölgede kimsenin yaşamadığını söyleyen Üçer, "Beşinci çocuk yok. Dördü oraya nasıl girdi? Şüphem var" diye konuştu.

Onların oyuncakları bile tahtadandı

Konya'da, metruk bir evdeki derin dondurucuda cesetleri bulunan dört küçük kardeşin ölüm şekli inanılması zor bir dram... Ama ailenin bugüne kadar yaşadıkları hayat da yapboz gibi çözülüyor; oradan da büyük dramın küçük parçaları çıkıyor.

Mehmet Üçer 40 yaşında... Ali Ağa Yaylası'nda bir çiftlikte çobanlık yapıyordu. Nazmiye Aktaş'la nikâhsız olarak yaşıyordu. Dediğine göre resmi nikâh yapmaya parası yoktu. Dört çocukları oldu. Önce Ozan... 11 yaşında... Sonra Ebru (9), Aynur (7) ve 4 yaşındaki Saime...

Önceki gün saat 11.00'de oyun için evden çıktı dört kardeş. Ama uzun süre görünmediler... Anne Nazmiye Aktaş merak etti. Önce 2 kilometre uzaklıktaki Kırklar Yaylası'nda çobanlık yapan kayınbiraderi Mustafa'yı aradı. Orada değillerdi.

Bu kez durumu eşi Mehmet Üçer'e bildirdi. Baba Üçer, çevrede arama yaparken, patronu Ömer Dağhan da otomobille Kırklar Yaylası'na doğru yola çıktı.

Evin 300 metre uzağında, Hacı Akat'a ait, sadece kış aylarında köy odası olarak kullanılan eve baktı. Dağhan, odada eni ve yüksekliği yaklaşık 1.5 metre olan, bir kapağı çivilenerek sabitlenmiş iki kapılı sanayi tipi buzdolabının içinde dört kardeşin cesedini buldu. Ardından Mehmet Üçer'i aradı. Baba çıkardı o minik vücutları içeriden...

10 gün önce çivilenmiş

Buzdolabının iki kapısının her zaman açık olduğunu, 10 gün önce baktığında ise sağ kapısının çivilenerek sabitlendiğini anlattı sonra baba Üçer... "Aklıma hiç buzdolabına girebilecekleri gelmemişti.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölüm Nedenleri Havasızlık Ama... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement