Ölenin Yaşı Küçük Çıkınca Karar 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Oldu - Son Dakika
Güncel

Ölenin Yaşı Küçük Çıkınca Karar 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Oldu

Ölenin Yaşı Küçük Çıkınca Karar \'Ağırlaştırılmış Müebbet\' Oldu

Adana'da 4 yıl önce bıçakla öldürülen Bekir Özel'in o tarihte yaşının 18'den küçük olduğu anlaşılınca olay tarihinde yaşı 17'den büyük olduğu tespit edilen sanık Gökhan Gökmen ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

08.03.2013 11:51  Güncelleme: 14:34

Adana'da 4 yıl önce bıçakla öldürülen Bekir Özel'in o tarihte yaşının 18'den küçük olduğu anlaşılınca, cinayet sanığı olarak tutuklu yargılanan ve olay tarihinde yaşı 17'den büyük olduğu tespit edilen sanık Gökhan Gökmen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar nedeniyle, sanık cezasının ilk 5 yılını tek kişilik hücrede geçirecek.

Olay 17 Haziran 2009 tarihinde meydana geldi. Bekir Özel, bir aydır çalıştığı narenciye bahçesinin sahibinden ücretini alıp, Doğankent Mahallesi'ndeki ablalarını ziyaret etti. İddiaya göre, bu mahallede bilinmeyen bir nedenle Mevlüt Gökmen ile tartışan Özel, Taşçı Köyü'ndeki evine gitmek üzere minibüse bindi. Özel, köy girişinde araçtan indikten bir süre sonra, daha önce tartıştığı Mevlüt Gökmen'in amcasının oğlu Gökhan Gökmen tarafından kalbinden bıçaklandı. Özel, götürüldüğü hastanede olaydan 9 gün sonra öldü.

Cinayetten 98 gün sonra teslim olup, tutuklanan cinayet şüphelisi Gökhan Gökmen hakkında 'kasten bıçakla adam öldürme' suçundan dava açıldı.

'ARANDIĞIMI ÖĞRENİNCE GELDİM'

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gökhan Gökmen, suçlamayı kabul etmedi. Bekir Özel'i küfretmemesi için uyardığını öne süren Gökhan Gökmen, "Bekir Özel lastikçi ile tartışma yaptığı sırada küfürlü konuşuyordu. Benim ailem duyduğu için kendisini uyardım. Küfürlü konuşmamasını istedim. Bekir Özel beni ölümle tehdit etti. Daha sonra da ayrıldı, gitti. Ben Şanlıurfa'ya gittikten sonra polisin beni aradığını duydum. Bıçaklama olayına karışmadım" dedi.

Olayın görgü tanığı 49 yaşındaki Fatih Kolcu ise Bekir Özel ile sanığın Taşçı Köyü yolundaki tartışmanın ardından kavga ettiklerini söyledi. Kendisinin tartışmayı yatıştırdığını ancak sonra tekrar tartışarak kavga ettiklerini belirten Kolcu, şöyle konuştu:

"Sanık bıçak çekti. Salladığı 2-3 bıçaktan birisinin Bekir'e değdiğini gördüm. Bekir'in 'Biz arkadaşız' dediğini duydum. Bu lafın üzerine sanık eylemine son vererek motosikletle olay yerinden gitti."

YAŞ TESPİTİ İÇİN MEZARI AÇILDI

Sanık avukatının iddiası üzerine mahkeme heyeti, Bekir Özel'in öldürüldüğünde kaç yaşında olduğu yönde araştırma yapılmasına karar verdi. Özel'in mezarı açılarak örnek alınıp, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan incelemede ise ölen Özel'in olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu belirlendi. Yine avukatın talebi doğrultusunda yapılan araştırmada sanık Gökhan Gökmen'in de 17'den büyük olduğu anlaşıldı.

İNDİRİM YAPILMADI

Karar duruşmasında da suçsuz olduğunu ileri süren Gökpan Gökmen, "Cinayeti ben işlemedim. Kimseyi bıçaklamadım. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdığı Gökhan Gökmen'in cezasında 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi de uygulanmadı. Sanık Gökhan Gökmen'in aldı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası Yargıtay tarafından onanırsa, cezanın 5 yılını tek kişilik hücrede çekecek.

MKA(OA/SS) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölenin Yaşı Küçük Çıkınca Karar 'Ağırlaştırılmış Müebbet' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement