Okula Gitmek Yerine Dağda Hayvan Güdüyor - Son Dakika
Güncel

Okula Gitmek Yerine Dağda Hayvan Güdüyor

Okula Gitmek Yerine Dağda Hayvan Güdüyor

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde özel bir giyim firması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kazan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Kazan Kayı Ortaokulu öğrencilerine kıyafet yardımında bulundu.700...

22.04.2013 16:22

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde özel bir giyim firması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kazan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Kazan Kayı Ortaokulu öğrencilerine kıyafet yardımında bulundu. 700 öğrenciye hediyeleri, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş ve Kayı Ortaokulu Müdürü Özgür Yılmaz tarafından verildi.

Hediye verilenler arasında adı okunan 11 yaşındaki Tayfun Gezici'nin okula gelmediği ve sığır çobanlığı yaptığı belirtildi. Gezici'nin hediyesi, kardeşi 9 yaşındaki Sibel Gezici'ye verildi. Kaymakam Veysel Beyru, Tayfun'un ne zamandır okula gelmediğini sordu. Okul Müdürü Özgür Yılmaz ise, çoban babasının ayağının kırık olmasından dolayı yerine hayvanlara baktığını, iyileştikten sonra okula geleceğini söyledi. Müdür Yılmaz, babasını ziyarete gittiklerinde çocuğunu bir an önce okula gönderip, derslerinden geri kalmamasını söylediğini belirtti. Taşa çarptığı ayağının kırıldığını belirten 37 yaşındaki Hüseyin Gezici ise, biraz olsun toparlandığını söyledi. Gezici, şöyle dedi:

"Kırıkçıya gidip, ayağımı sardırdım. Hastaneye gitsem alçıya alacaklardı. O zaman da köylünün hayvanlarına bakacak olmadığından dolayı 'Kapı önüne konulurum' diye korktum. Yürüyemiyorum, ama başında duruyorum. Oğlum Tayfun koşup, elin malına girmesin diye hayvanları çevirip, bana yardımcı oluyor. Çobanlık bana babamdan kaldı, ben de çocuklarıma bunun meslek olarak kalmasını istemiyorum. Ancak yokluk işte, mecburiyetten bu işi yapıyorum. Çok işlere girmeye çalıştım, ama olmadı."

Anne Elif Gezici ise kızı ve oğlu ile birlikte okuldan geldikten sonra babalarının yanına gidip, yardımcı olduklarını belirterek, "Yemeğimizi ise orada birşeyler yapıp yiyoruz. Olmadığı günlerde ise kuru ekmek soğan yiyoruz. Bu günümüze de şükür. Allah onun eksikliğini vermesin. Bizim başımızda durması da yeterli" dedi.

Aylık 600 TL'ye sigortası olmadan köylülerin hayvanlarını otlatarak geçimlerini sağlayan aile, derme çatma bir barakada kalıyor. Okuldan döndükten sonra hayvanları otlatmak için babasına yardımcı olan Tayfun ve kardeşi Sibel ise derslerine zaman ayıramadığı için okulda çok başarılı olmadığı ifade edildi. - Ankara/ Kazan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okula Gitmek Yerine Dağda Hayvan Güdüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement