Oktay Vural: Bu Zihniyet, Irkçılığın Daniskasıdır - Son Dakika
Güncel

Oktay Vural: Bu Zihniyet, Irkçılığın Daniskasıdır

Oktay Vural: Bu Zihniyet, Irkçılığın Daniskasıdır

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Uludere ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

05.01.2012 15:15

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Uludere ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Vural, "Çelik'in açıklamaları şeytani vesveselerinin sonucudur. Bu millete kan tasnifi yapmak, ırkçılık ve cahiliye döneminin kalıntısıdır. Hüseyin Çelik de bu dönemden kalma zihniyetle siyaset yapan bir bedbahttır. Bu zihniyet, ırkçılığın daniskasıdır" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Hüseyin Çelik'e Başbakan Erdoğan'ın "Uludere'de 35 Kürt öldürüldü' diyerek olayı etnik zemine çekmeye çalışanlar milli, ahlaki, insani değerleri ayaklara altına almış ve çiğnemiştir" dediğini hatırlatan Vural, şöyle dedi:

"Hüseyin Çelik'in açıklamaları, meseleyi etnik zemine çekmektedir. Başbakan'ın sözünü ettiği değerlerden yoksun birinin, AK Partinin sözcülüğünü yapması, bu partiye oy verenler için de bir züldür. Çelik açıklamaları, şeytanla yaptığı görüşmelerin ve şeytani vesveselerinin bir sonucudur."

MHP'yi Türk ırkçılığıyla suçlayanların bölücülerin zihniyeti ve temsilcileri olduklarını öne süren Vural, şunları söyledi:

"Maskeli ve münafık bir siyaset sürdürülmektedir. Hüseyin Çelik, Türk milleti ve milliyetçiliğinin düşmanıdır. Taşeronu olduğu küresel patronlarının sözcülüğünü yapmaktadır. Türk milletinin kültüründen, egemenliğinden rahatsız olmaktadır. MHP'ni ırkçılıkla suçlayan Çelik gibi bölücüler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Çelik gibiler ne konuşursa konuşsun bu kervan yürüyecektir. Çünkü MHP olarak enselerindeyiz ve bizden korkmaya devam edeceklerdir."

Çelik'in açıklamasında, "Başbakan Genelkurmay Başkanına teşekkür etti. AK Parti'nin gösterdiği hassasiyeti gösterdiği için bu teşekkür yapılmıştır" sözlerini de Vural, "Milletin ordusu bu, partinin ordusu mu? Baas tipi rejimlerde görülür bu ancak. Tüylerim diken diken oldu okuyunca bunları. Senin ne hassasiyetin var ki teşekkür ediyorsun? Orduya bunun için değil görevini yaptığı için teşekkür edilir" diye konuştu.

Hüseyin Çelik'in açıklamalarının Abdullah Öcalan'ın geçmişte söylediği sözlerinin tekrarı olduğunu öne süren Vural, Çelik'in sözlerinin; ayrıştırmak, kutuplaştırmak ve çatıştırmak amacı taşıdığını söyledi.

Bedelli Askerlik Yasası görüşmeleri sırasında Milli Savunma Bakanı'na, "Genelkurmay'ın görüşü nedir?" diye sorduğunu Bakanın cevaben "Genelkurmay 'Evet' dese ne olur? 'Hayır' dese ne olur' diye cevap verdiğini hatırlatan Vural, şöyle konuştu:

"O dönem tüm gazetelerde Bakanın bu sözleri manşetlerden verilmişti. Bakan o sözleri söylediğinde Genel Kurul'da alkışlar kopmuştu. Demokrasinin geldiği noktaya bakın denmişti. Sonunda ne oldu? Milli Savunma Bakanı o sözleri nedeniyle Genelkurmay'dan özür diledi. Genelkurmay'ı aşağılayanlar, Meclis'te bir milletvekilinin sorusuna dahi cevap vermeyerek bilgiden mahrum bırakanlar, daha sonra kapalı kapılar ardında özür dilemek zorunda kalıyorlar. Bu zihniyet, karakolda ötüyor, mahkemede şaşıyor zihniyetidir."

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ile ilgili kanun tasarısı hakkında da görüşlerini belirten Vural, "MHP, zorunlu eğitimin arttırılmasından yanadır. Ancak sağlam bir ekonomi politikasına ihtiyaç vardır. Aksi halde eğitilmiş insan gücü, işsizlik kaynağı haline gelebilir. Bu nedenle eğitim süresini arttırmak tek başına yeterli değildir" diye konuştu.

DHA(MV/İD) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oktay Vural: Bu Zihniyet, Irkçılığın Daniskasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement