Okay Gönensin: 2004'te Hükümete 28 Şubat Gibi Operasyon Yapılmış - Son Dakika
Güncel

Okay Gönensin: 2004'te Hükümete 28 Şubat Gibi Operasyon Yapılmış

Okay Gönensin: 2004\'te Hükümete 28 Şubat Gibi Operasyon Yapılmış

A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset programında 2004 yılının Ağustos ayında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararı tartışıldı.

04.12.2013 15:44

A Haber'de Sevilay Yükselir'in sunduğu Yüzde Yüz Siyaset programında 2004 yılının Ağustos ayında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararı tartışıldı. Programa katılan Vatan Gazetesi yazarı Okay Gönensin, haberden 2004 yılında hükümetin 28 Şubat gibi bir operasyonla karşılaşıldığının anlaşıldığını ancak hükümetin buna karşılık takındığı tutumun politik bir hareket olarak başarılı olduğunu söyledi.

GÖNENSİN: HÜKÜMETE 2004'TE 28 ŞUBAT'TAKİ GİBİ OPERASYON YAPILMIŞ

28 Şubat süreci Erbakan Çiller hükümeti bittiğinde biri düdük çalıp bir sıfır galibiz demedi, 28 Şubat sürecinin getirdiği uygulamalar senelerce devam etti. O arada belli oluyor ki şimdi öğrendik, o dönemde Ak parti hükümetinin daha sağlam olmadığı dönemde, ortalık darbe söylentileri ile kaynarken 28 şubat gibi bir operasyon daha yapılmış. Milli Güvenlik Kurulu'nun eski yapısı var, askeri çoğunluk söz konusu, askerler tekrar bir sıkıştırma operasyonu yapmış. O operasyon devam ediyordu ve operasyon önemli bir alan kazanmıştı. Kimse ne işine dönmüştü, ne bir şey.

GÖNENSİN: HÜKÜMET 2004'TEKİ SÜRECİ BAŞARILI YÖNETMİŞTİR

O sırada anlaşılıyor ki Gülen Cemaati'nin hafif sütle gerisi durarak mesafe kazandığı anlaşıldı. Ben hesap yapmadım, rakamla söyleyemem, kanaat algı oluştu o dönemde. Yine anlaşılıyor ki askerler doğrudan Cemaat'i hedef alan operasyon düzenlemişlerdir. Hükümetin yaptığı tamamen ciddi politik bir harekettir. Bize duyurmadı. Öbür taraf ne ister, nasıl Erbakan'a Çiller'e imzalattık, bunlara da imzalattık demek istemez ki, dediğimiz yaptırdık diye duyurmak için imzalatmaz mısın, hukuki yaptırımı yok, orada imzala, git dışarıda yırt at. Hükümet gizli tuttu, bunu siyasi gerilim olarak aktarmadı, Darbe müdahale söylentilerini aşarken, bunu kullanmadı, tam tersine bunu geçiştirdi ben burada hükümeti başarılı buluyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okay Gönensin: 2004'te Hükümete 28 Şubat Gibi Operasyon Yapılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement